TRACK EN TRACEKortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
TRACK EN TRACE
Kortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
Efficiency, besparingen, winstgevenheid
Volg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer
Efficiency, besparingen, winstgevenheidVolg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer

Track & Trace : Koopgids

Onze meest gelezen artikelen in Track & Trace

Vind al onze artikelen in Track & Trace

Een autovolgsysteem wordt de laatste jaren steeds belangrijker in de bedrijfswereld als het aankomt op kostenbesparing en winst.

Autovolgsysteem

Waar dient een autovolgsysteem voor?

Met een autovolgsysteem kunnen, personen, voertuigen of objecten worden gevolgd op een kaart met behulp van geografische coördinaten. Daar waar dit systeem in eerste instantie ontwikkeld was voor het leger, wordt het inmiddels ook i het bedrijfsleven vaak ingezet.

De doeleinden zijn veelvoudig: navigatie, het volgen van een product, het opsporen van een voertuig na diefstal, het opsporen van persoenen (journalisten in (oorlogs)gebieden, verkoper, skiërs etc.).

Autovolgsysteem: voor wie?

Een autovolgsysteem kan handig zijn voor bedrijven die interventies uitvoeren en dan ook zo snel mogelijk iemand moeten kunnen sturen om bijstand te verlenen. Maar ook voor andere bedrijven zorgt het systeem voor heel wat voordelen zoals minder brandstofverbruik, correctere opvolging van werkuren en een perfecte bewijsvoering voor de belastingen.

Voordelen

Hoewel veel werknemers eerst weigerachtig staan tegenover een soortgelijk systeem zijn er toch al velen die het nut ervan inzien.

  • Het autovolgsysteem kan zorgen voor een kostenbesparing: optimaliseren van trajecten, besparing op brandstofverbruik, onderhoud en een verbetering van de werkplanning.
  • Een autovolgsysteem kan daarnaast een bijkomende bescherming bieden op vlak van criminele daden zoals carjackings of diefstal.

Hoe werkt het?

De technologieën blijven zich ook op vlak van trackingsystemen ontwikkelen en daardoor zijn er nu ook al diverse soorten autovolgsystemen. Sommigen moet men via een vaste pc volgen, anderen kan men volgen via de gsm of Iphone,… Ook werking via de GPS van een wagen is perfect mogelijk kortom voor elk bedrijf bestaat er een oplossing op maat.

Wetgeving

Een track en trace systeem mag niet zomaar willekeurig aangewend worden om dag en nacht werknemers te controleren. Een specifieke wetgeving hieromtrent is er nog niet maar er zijn wel enige privacy regels waaraan de werkgever zich dient te houden. Een goede communicatie tussen werkgever en werknemer is cruciaal om discussies en dure boetes uit te sluiten.