TRACK EN TRACEKortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
TRACK EN TRACE
Kortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
Efficiency, besparingen, winstgevenheid
Volg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer
Efficiency, besparingen, winstgevenheidVolg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer

Track & Trace : GPS beveiliging

Leestijd: 2 min

Naast de kostenbesparing is een track en trace systeem ook in te zetten op het gebied van veiligheid. Zowel op het gebied van de veiligheid van uw medewerkers als op het gebied van de veiligheid van uw materiaal biedt een GPS beveiliging goede oplossingen.

GPS beveiliging

GPS beveiliging: diefstal en carjacking

De wagens die u aanschaft om te gebruiken in uw bedrijf omvatten heel wat kapitaal. Stijgende inbraken, diefstallen en carjackings zorgen ervoor dat het noodzakelijk wordt uw materieel te beschermen tegen soortgelijke misdrijven. Het plaatsen van een anti-diefstal tracking systeem kan er dan ook voor zorgen dat u op elk moment van de dag perfect weet waar het voertuig zich bevindt. Bovendien zijn bepaalde systemen ook uitgerust met een speciaal alarm dat afgaat wanneer men probeert de voeding van het traceersysteem uit te schakelen. Zo weet u perfect wanneer men probeert uw voertuig te stelen en kan u direct  ingrijpen.

Bepaalde track en trace systemen zijn ook uitgerust met een startonderbrekingssysteem  zodat u  bij diefstal deze functie meteen kan inschakelen. Op die manier is het starten of verder rijden met de wagen onmogelijk en kunnen misdadigers niet langer iets doen met uw voertuig.

Ook bij gijzelnemingen of carjacking kan een traceersysteem perfect gebruikt worden. Vooral in de sector van geldtransporten en dergelijke is het moeilijk nog personeel te vinden, door het hoge risico. Wanneer men echter kan aantonen dat de wagen over alle mogelijke systemen beschikt om ook de bestuurders optimaal te beschermen, dan zal men al veel sneller de bekwame mensen vinden die men zoekt. Het voertuig kan worden uitgerust met een noodknop, zodat de bestuurder alarm kan slaan in noodsituaties. Doormiddel van het trackingsysteem kan direct bekeken worden waar het voertuig zich bevindt.

Geen GPS beveiliging, geen verzekering

Vele verzekeringsmaatschappijen laten in hun contracten plaatsen dat u verplicht bent om een traceersysteem geïnstalleerd te hebben in uw wagen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze weigeren uw wagen te verzekeren als u niet over een soortgelijk systeem beschikt. Dus ook de mogelijkheid van het verzekeren van uw voertuig kan in het gedrang komen zonder de installatie van een track en trace systeem.