TRACK EN TRACEKortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
TRACK EN TRACE
Kortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
Efficiency, besparingen, winstgevenheid
Volg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer
Efficiency, besparingen, winstgevenheidVolg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer

Track & Trace : Track & trace personenvervoer

Leestijd: 2 min

In bepaalde sectoren kan een track & trace systeem onontbeerlijk zijn om een optimale planning te kunnen opstellen en om de beste service te kunnen leveren aan de klanten. Wanneer we denken aan personenvervoer gaat het meestal om ambulances, bussen, taxi’s,…

Track & trace

Voordelen

Het grote voordeel wanneer men hier een track & trace systeem gebruikt is de optimale planningsmogelijkheid. Men kan bij een binnenkomende oproep meteen zien waar alle voertuigen zich bevinden en hier ook direct op inspelen. Op die manier kan men het voertuig dat het dichtst in de buurt is daar naartoe sturen. Qua efficiëntie zal uw bedrijf hier heel wat voordeel hebben maar ook op vlak van kostenbesparing zal u al snel het verschil merken.  Een track & trace systeem kan op de volgende punten een uitkomst bieden:

  • In realtime de locatie van voertuigen zien en vertragingen vermijden
  • Alternatieve routes aanbieden in geval van files
  • De veiligheid van de passagiers in de gaten houden door zicht te hebben op het rijgedrag van de bestuurder
  • De organisatie op afstand verbeteren
  • Inzicht in het aantal gereden uren

Personenvervoer en veiligheid

Omdat er de laatste jaren meer en meer gevallen van agressie voorkomen ten opzichte van chauffeurs is het ook handig om uw personeel optimaal te beschermen. Via een track & trace systeem is dit perfect mogelijk door het feit dat u steeds kan zien waar de wagen zich bevindt en u zo snel hulp ter plaatse kan sturen indien dit zou nodig zijn. Daarnaast kan er een noodknop in het voertuig worden geplaatst zodat de bestuurder alarm kan slaan in noodgevallen.

Traceersystemen bij bussen

Track & trace systemen die bij bussen geïnstalleerd worden geven een bijkomende garantie en gevoel van veiligheid aan zowel de reizigers als aan de familieleden ervan. Een aantal zware busongevallen zorgde ervoor dat mensen niet zo zeker meer zijn wanneer ze met een bus reisden. Ook het opvragen van rapporten achteraf is hier mogelijk en de bus staat in constant contact met de busmaatschappij. Ook het controleren van de rijtijden en rusttijden is mogelijk met bepaalde systemendus ook op vlak van veiligheid biedt dit een zeer grote meerwaarde.