TRACK EN TRACEKortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
TRACK EN TRACE
Kortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
Efficiency, besparingen, winstgevenheid
Volg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer
Efficiency, besparingen, winstgevenheidVolg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer

Track & Trace : Container tracking: volgen goederen

Leestijd: 3 min

In veel transportfirma’s is een traceersysteem dagelijkse kost geworden om de kosten optimaal te drukken en dus de winstmarges te verhogen. Desondanks de vele pogingen van bepaalde bedrijven moeten we vaststellen dat transportfirma’s in ons land het moeilijker en moeilijker krijgen om het hoofd boven water te houden. Zorgen voor een optimaal beheer is dus onontbeerlijk geworden.

Container tracking

Track en trace systemen gebruiken kan dat extraatje zijn waar de klant op zat te wachten want op die manier kunnen ook zij zekerder zijn van de veiligheid en van de correcte leveringstijden van het transport.  Het imago van uw bedrijf zal ongetwijfeld een sterke boost krijgen wanneer u met track en trace systemen gaat werken want snel en juist transport van goederen zijn ook voor uw klanten factoren die mee hun winst bepalen

Transporttijden en brandstofkosten verlagen

Wie een traceersysteem installeert in zijn vrachtwagens zal al snel merken dat men veel beter kan plannen en dus ook veel minder brandstof zal verbruiken. De stijgende brandstofprijzen van de laatste jaren zorgen ervoor dat men genoodzaakt is deze kostenpost nauwlettend in de gaten te houden wil men aan het eind van de rit nog winst overhouden. Daarnaast mag men ook niet vergeten dat de stijgende concurrentie dodelijk is en men dus manieren moet vinden om de klant te overtuigen met uw firma in zee te gaan.

Controle van werk- en rusttijden

De overheid controleert meer en meer de rij- en rusttijden in de transportsector omdat ze ervan overtuigd zijn dat heel wat ongevallen te wijten zijn aan het niet volgen van de verplichte pauzes. Om dit optimaal te kunnen controleren en bijhouden kan een track een trace systeem inschakelen ideaal zijn. Men kan rapporten en verslagen bijhouden,  van alle chauffeurs in het wagenpark. Ook voor bedrijven die met zelfstandige chauffeurs werken kan dit voordelig zijn omdat op die manier ook een controle kan gedaan worden naar de facturen die men ontvangt. Zo is men zeker dat er geen uren zullen aangerekend worden wanneer men eigenlijk niet aan het werk was. Ook voor uw klanten zal dit een voordeel zijn want zij kunnen op elk moment een overzicht krijgen van wat u hen factureert  en voor vele bedrijven zijn deze controles een reden geworden om al dan niet met een bedrijf samen te werken.

Dure transporten of transporten met koeling

Voor firma’s die zich vooral bezighouden met het transport van dure zaken zoals kunst of bepaalde grondstoffen zal de keuze snel gemaakt zijn wanneer het aankomt op een kleine investering zoals een track en trace systeem of het risico lopen een transportinhouden kwijt te spelen. Vooral bij het verschepen met containers, wat dikwijls het geval is, kan de implementatie van een traceersysteem handig en zeer bruikbaar zijn. Ook om diefstal onderweg te vermijden is een volgsysteem zo goed als noodzakelijk geworden.

Voor bedrijven die transporten verzorgen van gekoelde producten zoals voedingswaren en dergelijke is een goed gevolgde reistijd zeer belangrijk. Een paar uur later aankomen dan voorzien kan namelijk betekenen dat een lading waardeloos wordt en dus betekent dit een immens verlies voor uw klant en voor u. Een traceersysteem kan op de voet volgen waar het transport zich bevindt en kan bijhouden wanneer er bijvoorbeeld fileproblemen of andere hindernissen kunnen opduiken. Op die manier kan men zeer snel inspelen op een probleem en dit in veel gevallen zelfs vermijden.