TRACK EN TRACEKortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
TRACK EN TRACE
Kortere Reistijden, Lagere Brandstofkosten !
Efficiency, besparingen, winstgevenheid
Volg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer
Efficiency, besparingen, winstgevenheidVolg uw wagenpark in realtime op smartphone en computer

Track & Trace : Het beste trackingsysteem kiezen

Leestijd: 2 min

Om een trackingsysteem te kunnen aanschaffen die optimaal bij uw bedrijf past is het noodzakelijk vooraf enkele vragen goed door te nemen alvorens over te gaan tot de aankoop van een soortgelijk systeem. We helpen u een eindje op weg zodat u voor uzelf de beste keuze kan maken.

Trackingsysteem

1. Wat of wie wil ik volgen?

Een van de belangrijkste handelingen is uiteraard de identificatie van het te volgen object. Weet u reeds wie of wat u wil volgen? Een trackingsysteem is er namelijk niet enkel meer om auto’s te volgen maar evengoed om personen en andere voorwerpen te lokaliseren.

2. Waarom een trackingsysteem?

Een volgend belangrijk punt is waarom wilt u dat specifiek product of die persoon volgen? Heeft het te maken met de planning van uw bedrijf en wilt u te allen tijde iemand zo vlug mogelijk laten aanwezig zijn bij een klant of hebt u het trackingsysteem meer nodig om controle uit te oefenen omdat u bijvoorbeeld misbruik of nalatigheid vermoed? Ook kan het zijn dat u bepaalde goederen transporteert die nauwgezet in de gaten moeten gehouden worden of misschien hebt u klanten die op elk moment van de dag willen weten waar hun bestelling zich bevindt.

3. Welke mogelijkheden moet uw trackingysteem bezitten?

Naast de voorgaande vragen is het ook belangrijk even stil te staan bij de functies van uw trackingsysteem. Vindt u het belangrijk dat u naast het traceren ook rapporten en verslagen kan opvragen of is dit voor u slechts bijzaak en hoeft dit niet? Mogen anderen zoals werknemers op de hoogte zijn van de systemen of wilt u dit enkel voor uzelf houden en het gebruiken als een vorm van bijkomende controle? U heeft vaak de volgende opties:

  • Navigatie
  • Communicatie (vocaal of geschreven)
  • Gegevens over benzine verbruik
  • Rapportages en statistieken
  • Realtime volgfunctie
  • Anti-diefstal functie (Alarm, uitschakelen motor)
  • Functies beheer wagenpark

Ook de plaats waar u de opgeslagen gegevens wil nakijken kan van belang zijn. Wilt u alles kunnen ontvangen via uw smartphone, op elk moment van de dag of wilt u dat gegevens doorgestuurd worden naar een vaste pc die bijvoorbeeld in uw bedrijf geplaatst staat?

4. Welke leverancier?

Om een optimaal resultaat te bekomen van uw trackingsysteem is het noodzakelijk een erkende en ervaren installateur te nemen. Vele systemen werken namelijk niet goed door het feit dat ze slecht geïnstalleerd zijn. Daarnaast worden ook goedkopere systemen aangeboden die u nooit de kwaliteit zullen kunnen bieden als de gecertificeerde systemen. Ook op vlak van abonnementen zit er dikwijls heel wat verschil tussen de diverse leveranciers dus goed informeren en vergelijken is zeker en vast de boodschap!