Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : Schoonmaken na calamiteiten

Leestijd: 3 min

Als u te maken heeft met een calamiteit, wilt u het liefst zo gauw mogelijk de dagelijkse draad weer oppakken. Hiervoor is het noodzakelijk dat de sporen van de calamiteit zo snel mogelijk worden gewist. Gelukkig bestaan er bedrijven die uw huis of bedrijfspand na een calamiteit snel kunnen schoonmaken.

 Schoonmaken

Wat houdt een calamiteitenschoonmaak in?

Bij een calamiteitenschoonmaak wordt uw woning of bedrijfspand schoongemaakt en opgeruimd nadat schade is ontstaan. Denk onder meer aan de volgende situaties:

  • Brand: na een relatief kleine brand kunnen brand- en roetschade vrij eenvoudig en snel worden schoongemaakt. Het gaat hierbij om situaties die niet zo ernstig zijn dat schade door een klusbedrijf moet worden hersteld.
  • Wateroverlast: wateroverlast kan door verschillende oorzaken ontstaan. U kunt te maken krijgen met een overstroming, maar ook met een kapotte leiding. Water veroorzaakt al snel veel schade, een snelle schoonmaakactie kan hierbij erger voorkomen.
  • Storm: storm kan vervelende schades veroorzaken. Als deze schade niet te groot is, kan deze worden verholpen met een calamiteitenschoonmaak.
  • Lijkvinding: het is een naar idee dat ergens een lichaam kan worden gevonden. Helaas komt het voor. Een calamiteitenschoonmaakdienst zorgt dat de vindplek weer netjes wordt en geuren worden verwijderd.

Waarom een speciale schoonmaakdienst?

Een calamiteitenschoonmaak wordt door een speciale schoonmaakdienst aangeboden. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Snelle service: een calamiteitenschoonmaakdienst kan meestal zeven dagen per week en 24 uur per dag worden ingeschakeld. Een calamiteit is een gebeurtenis waardoor u wordt overvallen. Als u een bedrijf heeft, kan de schade leiden tot inkomstenderving. Winkels kunnen soms niet openen en een productieproces kan stil komen te liggen. Het is dan ook prettig als u binnen zeer korte tijd een schoonmaakploeg aan het werk kunt zetten.
  • Geen structurele schoonmaak: calamiteiten overkomen u gelukkig niet vaak en met wat geluk zelfs helemaal nooit. Het is dan ook niet logisch voor schoonmaakbedrijven om deze diensten structureel aan te bieden. Een speciale schoonmaakploeg komt eenmalig, waarna u hopelijk nooit meer met ze te maken zult hebben.
  • Specialistische werkzaamheden: schoonmaken na calamiteiten is een specialistische klus. Roetschade vereist bijvoorbeeld een unieke behandeling. Dit geldt ook voor wateroverlast. De juiste kennis en expertise zijn nodig om panden snel weer netjes te maken en gevolgschade te voorkomen. Een calamiteitenschoonmaakdienst heeft deze expertise in huis.

Wat zijn de kosten voor schoonmaken na calamiteiten?

Wie een pand bezit, heeft een opstalverzekering. Dit is verplicht. Een opstalverzekering dekt schade ontstaan door calamiteiten, daar hoort de schoonmaak bij. Dit betekent dat u meestal niets betaalt voor het opruimen van schade. Overleg altijd met uw verzekering voor u een schoonmaakbedrijf inschakelt. Het is mogelijk dat u verplicht bent om gebruik te maken van de diensten van een bedrijf waarmee de verzekering samenwerkt.

Als u een bedrijfspand of een woning huurt, dan verzorgt de verhuurder de calamiteitenschoonmaak.

Natuurlijk is het goed mogelijk dat zaken beschadigd raken als gevolg van een calamiteit. Dit valt niet onder een opstalverzekering, u heeft hiervoor een aparte verzekering nodig. Deze is niet verplicht. Wilt u zeker zijn van een volledige schoonmaak na een calamiteit? Zorg dan dat u een goede inboedelverzekering of inventaris- en goederenverzekering heeft ter aanvulling van een opstalverzekering.