Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : Gevelreiniging

Leestijd: 2 min

De uitstraling van uw bedrijf is voor u van groot belang. U wilt natuurlijk dat uw bedrijfspand een schone en nette indruk maakt op bezoekers. Dit begint aan de buitenkant van het gebouw. De eerste indruk krijgen klanten immers buiten de deur. Zorg daarom dat uw pand niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant goed schoon is. Een regelmatige gevelreinigingsbeurt is een essentieel onderdeel van de reiniging van bedrijfspanden.

 Gevelreiniging

Gevelreiniging

Voor een grondig resultaat kunnen bij het reinigen van gevels verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals:

  • De reiniging van metselwerk: het metselwerk wordt doorgaans schoongemaakt met een hogedrukreiniger of door middel van natstralen. In beide gevallen wordt de kracht van water gebruikt om de gevel schoon te maken.
  • Het onderhouden van aluminium of kunststof kozijnen: kozijnen hebben regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Waar u bij houten kozijnen een schilder in de arm moet nemen, kunt u het onderhoud van zowel aluminium als kunststof kozijnen overlaten aan een reinigingsbedrijf.
  • Het wassen van glazen: uiteraard is het wassen van ruiten  onderdeel van een volledige gevelreiniging. Dit karwei is absoluut noodzakelijk voor een optimaal schoon resultaat.
  • Het verwijderen van graffiti: het is heel vervelend wanneer uw bedrijfspand wordt beklad met graffiti. De professionele uitstraling die u wilt uitdragen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Graffiti kan niet alleen het beeld geven dat onderhoud achterstallig is, maar het kan bovendien een onveilig gevoel oproepen bij bezoekers. Hoe onbewust dit gevoel ook is, het heeft gevolgen voor uw onderneming. Graffiti vereist een speciale aanpak. Een goed schoonmaakbedrijf zorgt op zeer korte termijn voor de verwijdering van deze bekladding, ongeacht op welke ondergrond de graffiti is gespoten.

Hoe vaak reinigen?

De frequentie van de reinigingswerkzaamheden hangt samen met de locatie van uw pand. Als u in een grote stad bent gevestigd of in de buurt van een autosnelweg, heeft uw gebouw vaker onderhoud nodig dan wanneer deze in een afgelegen gebied staat. De grootste veroorzaker van vuil op gevels is de uitstoot van uitlaatgassen. In de regel worden gevels eenmaal per jaar gereinigd.

In stedelijke gebieden worden muren relatief vaak ontsierd door graffiti. Als uw pand is beklad, zullen uw gevels eerder moeten worden schoongemaakt.

Gevelrenovatie

Ook als u uw gevels jaarlijks laat reinigen, kan het gebeuren dat schade ontstaat. In dat geval kunt u uw gevels laten renoveren. U kunt terecht bij een metselbedrijf voor het herstellen van scheuren en het restaureren van voegen.

Kosten

Het is van belang om regelmatig onderhoudswerk aan uw gevels te laten uitvoeren. Gevelreiniging dient jaarlijks te gebeuren. Bij veel bedrijven kunt u hiervoor een contract afsluiten, u betaalt dan een maandelijks vast bedrag, waarmee u altijd verzekerd bent van goed onderhoud. Veel bedrijven bieden naast een jaarlijkse gevelreiniging een halfjaarlijkse glazenreiniging aan.

Er bestaan ook schoonmaakbedrijven die het schoonmaken van gevels op hebben genomen in hun pakket. Zij bieden deze dienst aan naast de dagelijkse schoonmaak van kantoren en bedrijfspanden. Als u hiervoor kiest, neemt u de dagelijkse schoonmaak en de gevelreiniging af bij één aanbieder.