Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : Glasbewassing

Leestijd: 3 min

Een schoon bedrijfspand is het visitekaartje van uw onderneming. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruiten van uw pand blinken. Vieze ruiten kunnen een slechte indruk maken. Als u kiest voor periodieke glasbewassing zien uw ruiten er altijd keurig uit.

 Glasbewassing

Wat houdt glasbewassing in?

Bij glasbewassing worden uw ruiten en kozijnen snel en grondig schoongemaakt. Zeker wanneer u een bedrijfspand heeft met veel ruiten, is dit essentieel. Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat regelmatig glazenwassen ervoor zorgt dat ruiten meer licht doorlaten. Bovendien voorkomt het schade aan ruiten. Glasbewassing zorgt er dus niet alleen voor dat uw pand er netjes uitziet, maar het voorkomt ook onnodige kosten.

Hoe vaak komt een glazenwasser langs?

De frequentie voor glasbewassing verschilt per pand. De volgende factoren zijn hierop van invloed:

  • De locatie: een pand dat midden in een stad of pal naast een snelweg staat moet vaker worden gereinigd dan een pand dat in een dorp staat.
  • De windrichting: wind en regen komen in ons land meestal vanuit het westen, daarom is een pand met ruiten op het westen eerder aan glasbewassing toe dan een pand met ruiten op het oosten.
  • De bestemming van een pand: voor een winkel of een showroom zijn schone ruiten belangrijker dan voor een fabriek. In een pand waar klanten worden ontvangen zullen de glazen dan ook vaker worden gewassen.

Voor advies over de frequentie van glasbewassing kunt u informeren bij uw glazenwasser.

Overige schoonmaakwerkzaamheden

Ruiten en kozijnen vormen slechts een onderdeel van een gevel. Met glazenwassen is het halve werk voor een schone gevel gedaan. Andere werkzaamheden zijn echter ook van belang. Denk hierbij aan:

  • Metselwerk reinigen : metselwerk kan worden gereinigd met een hogedrukspuit met warm water. Hierdoor wordt de gevel niet alleen goed schoon, maar het metselwerk gaat ook langer mee.
  • Dakgootreiniging: dakgoten moeten regelmatig worden geleegd en schoongemaakt om goed te kunnen fungeren.
  • Zonnepanelen laten reinigen: om zonnepanelen optimaal te kunnen benutten, is het belangrijk dat ze periodiek worden schoongemaakt.
  • Graffiti laten verwijderen: graffiti is een vervelend euvel dat u na constatering zo gauw mogelijk wilt laten verwijderen. Een professionele gevelreiniger draait zijn hand hier niet voor om en zorgt ervoor dat de graffiti zo gauw mogelijk wordt verwijderd.

Wat zijn de kosten voor een glazenwasser?

Sinds een aantal jaar worden ruiten volgens nieuwe normen gereinigd. Glazenwassers hechten tegenwoordig veel waarde aan een snelle schoonmaak, het liefst zonder het gebruik van hoogwerkers of ladders. Hoogwerkers zijn duur en ladders kunnen gevaarlijk zijn. Bovendien zijn glazenwassers sneller klaar als ze gebruik maken van telescoopglasbewassing. Bij telescoopglasbewassing werken glazenwassers vanaf de grond met een steel die een hoogte van vijftien meter kan bereiken. De meeste glazenwassers kiezen er tegenwoordig ook voor om te reinigen zonder chemische middelen. Al deze aanpassingen leiden tot een flinke kostenbesparing. Dit betekent dat de diensten van een glazenwasser helemaal niet meer veel hoeven te kosten.

Wat betreft de precieze kosten voor glasbewassing, deze verschillen per aanbieder en worden meestal niet op de websites van bedrijven gepubliceerd. Om een goede indruk van de kosten te krijgen, kunt u offertes aanvragen bij glazenwassers in uw omgeving.