Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : Stellingen kopen

Leestijd: 3 min

Heeft u doorgaans een grote voorraad aan goederen die opgeslagen dient te worden of juist direct doorgevoerd moet worden? Dan bieden magazijnstellingen een uitkomst. Maar wat voor mogelijkheden en oplossingen op maat zijn er echter allemaal en waar kunt u stellingen kopen? En wat zijn de kosten van de verschillende stellingen.

Welke soorten stellingen zijn er?

Als u een stelling gaat kopen dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende toepassingen die er zijn. Zo kunt u voor uw bedrijf een weloverwogen keuze maken. Welke soorten magazijnstelling zijn er  allemaal?

  • Legbordstelling . Deze stelling wordt meestal gebruikt in een magazijn om goederen netjes en overzichtelijk op te slaan. De goederen worden geplaatst op legborden. Dit type stelling is doorgaans niet geschikt voor hele zware goederen.
  • Palletstelling . Dit is een grote stelling waarop goederen op pallets geplaatst kunnen worden. Met een heftruck of palletwagen zijn de pallets gemakkelijk in te voeren en weer uit te nemen.
  • Draagarmstelling . Dit is een stelling waarbij draagarmen worden gebruikt in plaats van legborden, vlonders of vloeren. Meestal wordt deze stelling gebruikt voor de opslag van hout of buismateriaal.
  • Grootvakstelling . Deze stelling wordt gebruikt om goederen van grote afmetingen op te slaan. Deze stellingen hebben een hoog draagvermogen.
  • Breedvakstelling. Deze magazijnstelling heeft als functie om een groot aantal goederen naast elkaar op te slaan en biedt daardoor een goed overzicht van de betreffende goederen.
  • Archiefstelling. Dit is relatief kleinere stelling waar mappen en dozen in opgeslagen kunnen worden die niet direct voor handen hoeven te zijn.
  • Bandenstelling . Dit is een stelling die vaak door autobedrijven wordt gebruikt voor de opslag van banden.
  • Doorrolstelling . Deze stelling is uitermate geschikt voor het FIFO-principe (First In First Out). De goederen kunnen aan één kant worden ingebracht en rollen automatisch door naar de kant van uitgifte.

Waar kunt u stellingen kopen?

Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het creëren van stallingoplossingen binnen uw bedrijf. U kunt een dergelijk bedrijf bezoeken voor een persoonlijk advies, maar u kunt ook gemakkelijk informatie inwinnen via het internet. Veel aanbieders maken graag een offerte voor u op gericht op uw wensen en de beschikbare bedrijfsruimte.

Een stelling kopen: welke mogelijkheden?

De verschillende soorten stellingen hebben we al kort voor u uiteengezet, maar er zijn nog andere opties als het aankomt op de aanschaf van een magazijnstelling. U heeft de optie om een stelling te huren en kunt dus een stelling kopen. Ook bij het kopen van stellingen zijn er nog verschillende keuzes te maken. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe stelling te kopen, maar er zijn ook gebruikte stellingen. Omdat magazijnstellingen vaak maar weinig onderhoud kennen en een zeer lange levensduur hebben, is een gebruikte stelling vaak nog in een uitstekende staat. Daarnaast heeft u ook nog de keuze uit allerlei accessoires die de functionaliteit en de veiligheid van een stelling kunnen vergroten.

Wat zijn de kosten?

Een stelling kopen kan aardig wat kosten met zich meebrengen. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst zijn er prijsverschillen tussen de verschillende typen magazijnstellingen. Daarnaast heeft u tevens te maken met verschillende aanbieders, merken en materialen. Wat tevens een bepalende factor kan zijn is de beschikbare bedrijfsruimte die u heeft. Kunnen er gemakkelijk standaard stellingen worden geplaatst of is een oplossing op maat benodigd? Voor een goede prijsindicatie kunt u het beste een offerte aanvragen, zodat u aan kunt geven wat uw exacte wensen en eisen zijn.