Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : De voordelen van een draagarmstelling

Leestijd: 2 min

Vooral binnen sectoren die aan de bouw gerelateerd zijn wordt veelvuldig gebruik gemaakt van magazijnstellingen. Eén van de meest gebruikte typen stelling binnen deze sectoren is de draagarmstelling. Maar wat is dit precies voor een stelling en wat zijn de toepassingen ervan? Welke bedrijven gebruiken deze stellingen en wat zijn de kosten die deze stellingen met zich meebrengen?

 

Wat is een draagarmstelling?

Een draagarmstelling betreft een stelling zonder toepassing van legborden, vlonders of dragende vloeren. Zoals de naam al doet vermoeden wordt bij deze constructie gebruik gemaakt van draagarmen die bevestigd zijn aan de staanders. De stellingen kunnen enkel- of dubbelzijdig uitgevoerd zijn. Dit type stelling wordt  meestal gebruikt in sectoren waar bijvoorbeeld bouwmaterialen opgeslagen moeten worden, zoals bijvoorbeeld planken of buizen. Er valt een onderscheid te maken tussen twee soorten:

  • Lichte draagarmstelling. Dit is een stelling bedoeld voor de opslag van lichte materialen zoals grote bundels PVC buizen of aluminium materialen.
  • Zware draagarmstelling. Dit is een stelling die geschikt is voor de opslag van middelzware tot zware materialen, zoals houtbundels of bijvoorbeeld buismateriaal van koper, ijzer of lood.

 

Voor welke bedrijven?

Veel bedrijven kunnen baat hebben bij het gebruik van draagarmstellingen. Meestal kent dit type stelling zijn toepassing in de bouwsector. Bouwbedrijven gebruiken zowel lichte als zware stellingen, afhankelijk van de materialen die opgeslagen moeten worden. Ook bouwmarkten maken gebruik van deze stellingen om buismateriaal, hout en andere materialen op te slaan en tentoon te stellen in de winkel.

 

Wat zijn de voordelen van een draagarmstelling?

Dit soort stellingen zijn dus uitermate geschikt voor het opslaan van materialen in bundels. Draagarmstellingen zijn daarnaast:

  • Ruimtebesparend. Met dit type magazijnstelling kunt u de beschikbare vierkante meters die uw bedrijfsgebouw heeft optimaal benutten. De opslag van bundels buismaterialen, hout, etc. kan op deze manier een stuk efficiënter geschieden.
  • Flexibel. De stellingen zijn snel op te bouwen en indien nodig ook weer gemakkelijk te assembleren, te verplaatsen en opnieuw in elkaar te zetten. Als u besluit uw werkvloer anders in te gaan richten kan dit dus vrij gemakkelijk en snel.
  • Kostenbesparend. Doordat u meer goederen per vierkante meter op kunt slaan gaan de kosten voor de opslag van de goederen in totaal naar beneden. Ruimtebesparing houdt dus tevens kostenbesparing in.
  • Gebruiksvriendelijk. De stelling is gemakkelijk toegankelijk en de materialen die u er in plaatst zijn goed bereikbaar.
  • Onderhoudsvriendelijk. Doordat de stelling in principe bestaat uit enkel staanders en dragers is deze zeer onderhoudsvriendelijk.

 

Wat zijn de kosten?

De prijs van een draagarmstelling is van verschillende factoren afhankelijk. In de eerste plaats hangt het er vanaf of u een lichte of een zware stelling benodigd bent. Een lichte stelling is, vanwege de verminderde benodigde draagkracht, doorgaans iets goedkoper. Daarnaast is de prijs afhankelijk van uw exacte eisen en wensen. Veiligheid speelt hier bijvoorbeeld ook een factor in. Bij de opslag van ronde producten zoals buizen is bijvoorbeeld vaak een afrolbeveiliging noodzakelijk. Dit brengt extra kosten met zich mee. Een eenvoudige stelling is al verkrijgbaar vanaf een prijs tussen de € 300 en € 400