Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : De voordelen van een palletstelling

Leestijd: 2 min

Grotere bedrijven maken vaak gebruik van palletstellingen. Maar welke bedrijven hebben precies baat bij dit type magazijnstelling? En wat zijn nu exact de voordelen ervan en, niet onbelangrijk, de kosten?

Wat is een palletstelling?

Een palletstelling is, zoals de naam al doet vermoeden, een stelling om pallets op te slaan. Deze pallets en de goederen die hier op staan kunnen verschillende afmetingen hebben en dus geldt dit ook voor de stellingen zelf. De pallets worden in de stellingen gezet met een heftruck of palletwagen. Dit type stelling is dus niet geschikt voor bediening met de hand. Het draagvlak van een stelling kan uit verschillende materialen bestaan, afhankelijk van het maximale gewicht dat gedragen moet kunnen worden. Zo zijn er vlonders, houten legborden en metalen legborden.

Voor welke bedrijven?

Veel bedrijven kunnen baat hebben bij het gebruik van palletstellingen. Dit type magazijnstelling wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door groothandels. Goederen komen daar vaak per pallet binnen en worden doorgaans ook vanaf de pallets verkocht aan de klanten. Om de goederen overzichtelijk te kunnen ordenen zijn daarvoor dus het juiste type stelling benodigd. Ook transportbedrijven maken vaak gebruik van deze stellingen. De goederen komen hier vaak binnen per pallet en worden afzonderlijk of ook weer per pallet doorgevoerd.

Wat zijn de voordelen van een palletstelling?

Dit type magazijnstelling  is dus geschikt voor het opslaan van een grote hoeveelheid zware en middelzware goederen op pallets. Maar welke voordelen kent dit type stelling nog meer? Hierbij een overzicht:

  • Flexibiliteit. Een palletstelling is zeer breed inzetbaar binnen uw bedrijf en is op maat aan te passen. De stellingen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, soorten materiaal en met verschillende draagvermogens.
  • Overzichtelijkheid. Dit type magazijnstelling is gemakkelijk in te richten en biedt een duidelijk overzicht van de aanwezige goederen. De FIFO-methode kan er op toegepast worden (First In First Out) waardoor u altijd bij de pallets kunt die u nodig heeft.
  • Veiligheid. Palletstellingen zijn solide en voldoen aan alle benodigde veiligheidsregels. Uw personeel en ook uzelf kunt veilig werken met deze stellingen. Daarnaast is er een breed scala aan toebehoren die bijdragen aan het vergroten van de veiligheid van uw stelling.
  • Draagkracht. Palletstellingen hebben een hoog draagvermogen en kunnen zodoende een middelzwaar tot zeer zwaar gewicht aan.

Wat zijn de kosten van een palletstelling?

De prijs van een palletstelling is van verschillende factoren afhankelijk, namelijk:

  • de afmetingen van de stelling;
  • het materiaal waarvan de stelling vervaardigd is;
  • de complexiteit van de stelling;
  • de toebehoren;
  • het merk

Een simpele palletstelling met een breedte rond de 8 meter en met twee niveaus is al verkrijgbaar vanaf zo'n € 800. De uiteindelijke prijs is uiteraard geheel afhankelijk van de situatie binnen uw bedrijf en uw wensen. Een kleine stelling die rechttoe rechtaan geplaatst kan worden zal minder kosten met zich meebrengen dan een oplossing op maat. Daarnaast zijn de stellingen verkrijgbaar in verschillende materialen die tevens kostenbepalend zijn. Ook zijn er verschillende toebehoren om de functionaliteit en de veiligheid van de stelling te verhogen.