Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : De voordelen van een grootvakstelling

Leestijd: 2 min

Een grootvakstelling heeft als functie de opslag van zware goederen die binnen handbereik moeten zijn. Medewerkers van een bedrijf moeten hier dus gemakkelijk bij kunnen en moeten goederen met de hand uit de stelling kunnen pakken. Wat houdt een dergelijke magazijnstelling nu precies in en wat zijn de kosten ervan? En binnen welke sectoren worden deze stellingen gebruikt?

Wat is een grootvakstelling?

Dit type stelling wordt gebruikt voor de opslag van goederen van grote afmeting. Zoals de naam al aangeeft bestaat deze stelling uit grote vlakken. Des te groter de afmeting van goederen des te hoger vaak ook het te dragen gewicht hiervan. Een grootvakstelling is daarom ook erg stevig en kent deze een hoog draagvermogen. Qua afmeting zit een dergelijke stelling ongeveer tussen een legbordstelling  en een palletstelling  in. U zou kunnen zeggen dat een grootvakstelling bedoeld is voor de opslag van middelzware tot zware goederen die niet op een pallet zijn geplaatst of geplaatst kunnen worden. Dit type stelling wordt ook wel breedvakstelling genoemd.

Voor welke bedrijven?

Veel bedrijven kunnen baat hebben bij het gebruik van grootvakstellingen. Vaak worden ze gecombineerd met het gebruik van legbordstellingen. De goederen die te groot en te zwaar zijn voor plaatsing in een legbordstelling worden geplaatst in een grootvakstelling. Ook een combinatie met palletstellingen is mogelijk. Veel groothandels gebruiken bijvoorbeeld palletstellingen voor het opslaan van de voorraad en grootvakstellingen voor het tentoon te stellen van de goederen, veelal in grootverpakkingen, dozen en kratten.

Wat zijn de voordelen?

Dit type magazijnstelling kan ideaal zijn voor plaatsing binnen uw bedrijf. De voordelen hiervan zijn:

  • Ruimtebesparing. U kunt de beschikbare vierkante meters die u binnen uw bedrijf heeft optimaal benutten door het plaatsen van deze magazijnstellingen. De stellingen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met meerdere verdiepingen, waardoor u uw goederen gemakkelijk kunt stapelen.
  • Kostenbesparing. Ruimtebesparing houdt tegelijkertijd ook kostenbesparing in. Doordat u meer goederen per vierkante meter op kunt slaan, heeft u per saldo minder kosten aan de opslag hiervan.
  • Extra draagkracht. Een grootvakstelling heeft vaak een draagkracht tot wel 1000 kg. Dit biedt u de mogelijkheid om zware goederen op te slaan of tentoon te stellen.
  • Lange levensduur. De dragers en staanders van deze stellingen zijn vaak verzinkt en vervaardigd van de duurzaamste materialen. De stellingen gaan lang mee en zijn onderhoudsarm.

Wat zijn de kosten?

De prijs van een grootvakstelling is van verschillende factoren afhankelijk. De totale kosten zijn ook vooral afhankelijk van de indeling van uw bedrijfsruimte. Gaat het om een stelling die rechttoe rechtaan geplaatst kan worden, of is een oplossing op maat benodigd? De plaatsing en de benodigde constructie zal van invloed zijn op het uiteindelijke kostenplaatje. Ook extra accessoires ter bevordering van de veiligheid en de functionaliteit van de stellingen zullen van invloed zijn op de totaalprijs. Een eenvoudige grootvakstelling is al aan te schaffen voor een prijs die ligt tussen de € 250 en € 300, uiteraard afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de afmeting van de betreffende stelling.