Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : De voordelen van een legbordstelling

Leestijd: 3 min

Legbordstellingen kennen veel toepassingen en worden binnen veel bedrijven gebruikt. Deze stelling kan daarom ook worden beschouwd als de meest voorkomende vorm van magazijnstellineng . Maar wat is een legbordstelling eigenlijk? Hoe en waar wordt een dergelijke stelling gebruikt, wat zijn de mogelijkheden qua afmetingen en draagkracht en wat zijn de kosten?

Wat is het?

Een legborstelling kent zijn voornamelijke toepassing binnen een magazijn. Het wordt gebruikt om relatief kleine producten op een nette en overzichtelijke manier op te bergen. Soms wordt een dergelijke stelling ook in een winkel- of kantoorruimte geplaatst om goederen te tonen, maar dat is in principe niet de hoofdzakelijke toepassing. De stelling bestaat uit verschillende onderdelen: stijlen, dragers, staanders, voeten, kruisschoren en uiteraard legborden. Ook kan dit type magazijnstelling gemakkelijk in elkaar gezet worden en is het doorgaans gemakkelijk te verplaatsen.

Geschiktheid en toepassingen

Legbordstellingen zijn ingericht op bediening met de hand. Dit houdt in dat de goederen die op de legborden geplaatst worden gemakkelijk toegankelijk moeten zijn voor een medewerker van een bedrijf. Een bedrijf dat bijvoorbeeld automaterialen levert of bijvoorbeeld kleine onderdelen van machines zal baat hebben bij het gebruik van deze stellingen. De verschillende artikelen kunnen dan naar wens gerangschikt worden en zijn binnen handbereik van de betreffende medewerkers. Maar ook bijvoorbeeld binnen een horecaonderneming kunnen dergelijke stellingen worden gebruikt voor de opslag van voorraden die direct binnen handbereik moeten zijn.

Wat zijn de voordelen van een legbordstelling?

Evident is dus dat dit type magazijnstelling gemakkelijk toegankelijk is. Maar welke voordelen kennen deze stellingen eigenlijk nog meer. Hierbij een overzicht van de voordelen:

  • Gemakkelijk op te bouwen. De constructie en assemblage van een legbordstelling is vrij eenvoudig. Vaak kan dit zelfs zonder gebruik te maken van bouten en moeren.
  • Flexibele indeling. U kunt kiezen voor het plaatsen van stellingen met dezelfde afmeting en indeling naast elkaar, maar kunt hier ook gemakkelijk in variëren. Zo zijn de stellingen in nagenoeg iedere ruimte toepasbaar. Ook is de flexibiliteit erg handig als u bijvoorbeeld uit gaat breiden in assortiment. U kunt dan gemakkelijk extra stellingen plaatsen.
  • Gemakkelijk te verplaatsen. De materialen waarvan de stellingen vervaardigd zijn, zijn relatief licht. Hierdoor zijn de stellingen gemakkelijk met de hand te verplaatsen.
  • Afstelling op maat. U kunt de stellingen geheel afstemmen op het gebruik binnen uw bedrijf. De stellingen zijn verkrijgbaar met legborden in verschillende breedtes en draagvermogens.
  • Groot assortiment aan toebehoren. U kunt uw legbordstellingen helemaal op maat af maken door het gebruiken van verschillende toebehoren. Zo zijn er verschillende bakken, laden en deuren verkrijgbaar om de indeling van iedere stelling zo efficiënt mogelijk te maken.

Wat zijn de kosten?

Een ander voordeel van een legbordstelling is de prijs ervan. Binnen het gehele scala aan magazijnstellingen is dit type doorgaans de voordeligste optie. Natuurlijk verschilt dat per bedrijf en is de prijs afhankelijk van uw persoonlijke wensen en eisen. Ook is de prijs afhankelijk van de afmetingen, het materiaal  en het merk van de betreffende stelling. Een simpele legbordstelling kan echter al ruim beneden de 100 euro worden aangeschaft.