Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : De schoonmaak van kantoren

Leestijd: 3 min

Op kantoren wordt de hele dag gewerkt, waarna de ruimtes worden schoongemaakt door schoonmaakbedrijven. Hoewel het schoonmaken van kantoren een eenvoudige klus lijkt, komt hier veel expertise bij kijken. Veel reinigingsbedrijven specialiseren zich in de schoonmaak van kantoren, hierdoor zijn ze in staat om diensten te leveren die aansluiten bij de wensen van bedrijven.

 Kantoren schoonmaken

Kantoren schoonmaken: het tijdstip

Kantoren worden doorgaans schoongemaakt nadat al het kantoorpersoneel is vertrokken. Dit betekent dat interieurverzorgers tijdens het begin van de avond de handen uit de mouwen steken. Het tijdstip voor kantoren schoonmaken is daarmee uniek. Reinigingsbedrijven die zijn gespecialiseerd in kantoren houden hiermee rekening en hebben personeel in dienst dat op dit tijdstip aan de slag kan en wil.

Toch kan men er bij veel schoonmaakbedrijven ook voor kiezen om de schoonmaak in de ochtend te laten plaatsvinden. Hier zijn bij de meeste schoonmaakbedrijven goede afspraken over te maken.

De klussen

Tijdens de dagelijkse schoonmaak van kantoren wordt een aantal vaste klussen gedaan. Dit zijn:

  • De toiletten: een hygiënisch toilet is essentieel. Wc’s worden dan ook dagelijks grondig onder handen genomen.
  • Stofzuigen: kantoorruimtes hebben iedere dag een stofzuigbeurt nodig. Gladde vloeren worden keurig gedweild.
  • De bureaus: de bureaus en de stoelen worden schoongemaakt, zodat medewerkers iedere dag een schoon en fris werkblad hebben. Ook telefoons, radiatoren en vensterbanken worden afgestoft.
  • Het legen van papierbakken en vuilnisemmers: een schoonmaakbedrijf zal er zorg voor dragen dat er geen volle prullenbak te vinden is.

Naast deze dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden, zijn er ook klussen die regelmatig terugkeren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Ramen schoonmaken : met vieze ramen maakt u geen goede indruk op bezoekers en klanten. Het is dan ook belangrijk dat alle ruiten regelmatig grondig worden gereinigd.
  • Apparatuur reinigen: de grootste bron van bacteriën is niet de toiletpot, zoals veel mensen denken. Een toetsenbord bevat veel meer bacteriën. Ondanks dat het een bron is van ziektekiemen, brengt kantoorpersoneel volledige werkdagen door met de handen op het toetsenbord. Toetsenborden en computermuizen vereisen een speciale schoonmaakbehandeling. Ze kunnen onder handen worden genomen met een antibacterieel middel dat is ontwikkeld om kostbare apparatuur te beschermen.

Kantoren schoonmaken, wat kost het?

Het is lastig om een goede inschatting te maken van de kosten voor kantoren schoonmaken . Dit komt doordat de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. Zo speelt het aantal vierkante meters, het aantal bureaus en het aantal toiletten een rol. Verder wordt de prijs bepaald door het schoonmaakbedrijf dat u inschakelt. De onderlinge prijzen kunnen uiteenlopen en variëren van twintig tot veertig euro per uur.

Het kan lonen om u te verdiepen in verschillende bedrijven bij u in de buurt die zich specialiseren in kantoren schoonmaken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op extra diensten en mogelijkheden. Zo zijn er bedrijven die ervoor kiezen om scholieren in te huren die via een uitzendbureau een bijbaantje zoeken. Er zijn echter ook bedrijven die alleen werken met medewerkers die kunnen aantonen dat ze de nodige ervaring hebben op schoonmaakgebied. Verder zijn er bedrijven die een keer op proef willen komen schoonmaken, zodat u kunt ervaren of het u bevalt. Vanwege deze diversiteit is de uiteindelijke keuze voor een schoonmaakbedrijf vaak een afweging tussen geld, kwaliteit en service.