Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : De reiniging van gedeelde ruimtes

Leestijd: 3 min

Appartementencomplexen hebben gedeelde ruimtes. Dit geldt ook voor kantoorgebouwen waar verschillende bedrijven zijn gevestigd. De reiniging van deze ruimtes is meestal niet de eerste prioriteit van de mensen die in een gebouw zijn gevestigd. Dat neemt niet weg dat de schoonmaak hiervan essentieel is. U kunt ervoor kiezen om deze vervelende klus aan een reinigingsbedrijf over te laten. De gezamenlijk gedeelde lasten zullen goed betaalbaar zijn.

Reiniging

De voordelen van een bedrijf

Veel mensen vinden het vervelend om zelf de handen uit de mouwen te steken en een gezamenlijke ruimte schoon te maken. Zeker voor bedrijven is het niet kostenefficiënt om waardevolle tijd in iets futiels als schoonmaken te steken. Een schoonmaakbedrijf neemt de reiniging voor u uit handen. U profiteert van de volgende voordelen:

  • Keurige gezamenlijke ruimte: de aankomsthal is een belangrijke ruimte voor kantoren en bedrijven, hier doen bezoekers hun eerste indruk op. Als veel kleinere bedrijven in een kantorenpand zijn gevestigd, worden de toiletten meestal gedeeld. Het is van belang dat deze dagelijks worden schoongemaakt. Als u dit overlaat aan een schoonmaakbedrijf, dan krijgt de reiniging van de gedeelde ruimtes de aandacht die het verdient.
  • Daling van het ziekteverzuim: een schone ruimte is hygiënisch en hygiëne voorkomt ziekte. Mensen met luchtwegproblemen of allergieën ontwikkelen al snel klachten in niet schoongemaakte ruimtes. Kortom, u verdient de kosten voor reiniging terug in een verlaagd ziekteverzuim.
  • Betere werkprestaties: mensen voelen zich prettig in een schone omgeving, dit vertaalt zich rechtstreeks in de prestaties. Dus als de schoonmaak goed wordt bijgehouden, verdient u de kosten hiervoor terug.

Hoe vindt u een schoonmaakbedrijf?

Veel schoonmaakbedrijven bieden hun diensten aan. Het is dan ook niet moeilijk om meerdere bedrijven te vinden in uw omgeving. Een zoekmachine geeft al snel talloze resultaten. Het kan lastig zijn om hieruit een goede keuze te maken. Neem de tijd voor uw beslissing en kijk goed naar de afzonderlijke diensten van iedere aanbieder. Een onderscheidend schoonmaakbedrijf biedt een goede dienstverlening, bijvoorbeeld door speciale werkzaamheden aan te bieden. Er zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een speciale portiekschoonmaak bieden. Ook zijn er bedrijven die zich specialiseren in de reiniging van gevels, ruiten of mechanische ventilatie.

Wat zijn de kosten van de reiniging van gedeelde ruimtes?

Het is lastig om van te voren een goede inschatting te maken van schoonmaakkosten . Bedrijven laten op hun websites weinig los over de prijzen die ze hanteren. Dit heeft te maken met de ingewikkelde prijsberekening die vaak wordt gehanteerd. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de grootte van de schoon te maken ruimte en het aantal schoonmakers dat hiervoor nodig is. Als er veel moet worden schoongemaakt, geven sommige ondernemingen een staffelkorting. Bovendien maken bedrijven vaak een onderscheid tussen de verschillende werkzaamheden, waarbij voor sommige werkzaamheden een uurprijs en voor andere klussen een vierkantemeterprijs in rekening wordt gebracht. Ruwweg liggen de kosten voor schoonmaak tussen de twintig en veertig euro per uur. De precieze kosten kunt u achterhalen door offertes aan te vragen.

Als u een bedrijf zoekt dat de reiniging van gedeelde ruimtes voor zijn rekening neemt, deelt u de uitgaven natuurlijk met meerdere partijen. U hoeft dan ook geen rekening te houden met hoog uitvallende kosten.