Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : De schoonmaak van hotels

Leestijd: 2 min

Voor hotels is een goede schoonmaak essentieel. Gasten hechten veel belang aan nette kamers, een keurig restaurant en schone badkamers. Ieder stofje of stukje vuil kan een slechte indruk achterlaten. Dit is de reden dat hotels veel aandacht besteden aan de reiniging van het gebouw. Zij maken hiervoor gebruik van de bekwaamheid van professionele schoonmakers.

 Schoonmaak

Professionele schoonmakers

Een professioneel interieurverzorger heeft van de schoonmaak zijn of haar vak gemaakt. De schoonmaak is geen bijbaan, maar een beroep. Schoonmakers die op deze manier over hun vak denken, hebben eer van hun werk. Ze zullen dan ook alles op alles zetten om goede diensten te leveren en dat merkt u aan het resultaat.

Schoonmaak is natuurlijk handenwerk, maar kennis is essentieel. Welk middel werkt het beste voor welke vlek? Professionele schoonmakers kennen alle trucs om een uitstekende reiniging te kunnen garanderen.

Vanwege de resultaten die professionele schoonmakers leveren, werken hotels het liefst samen met bedrijven met vakmensen in dienst. Zij leveren mensen die in een snel tempo veel werk kunnen verzetten, wat aansluit bij de wensen van hotels.

De dagelijkse schoonmaak in hotels

Schoonmaakklussen vormen een flinke dagtaak voor hotels. Talloze werkzaamheden keren zeer regelmatig terug en worden uitgevoerd door professionele interieurverzorgers die deze klussen snel en vaardig verwezenlijken. Een greep uit de dagelijkse schoonmaakklussen van hotels geeft een beeld van de omvang van de werkzaamheden:

  • De kamers: in grote hotels worden iedere dag honderden kamers schoongemaakt. Vaak zit er een tijdsbestek van vier uur tussen het tijdstip waarop gasten vertrekken en de kamer gereed moet zijn voor nieuwe gasten. Dit betekent een hoge werkdruk, veel kamers moeten in een korte tijd grondig worden gereinigd.
  • De keuken: een hygiënische keuken is de basis van ieder goed restaurant. Deze schoonmaak wordt doorgaans door het keukenpersoneel zelf gedaan.
  • De was: ook de was hoort bij de dagelijkse reiniging. In hotels moeten vele kilo’s beddengoed en handdoeken worden gewassen en gestreken. Daarnaast bieden veel hotels gasten de mogelijkheid om hun kleding te laten wassen.
  • De algemene ruimtes : de entree, de gangpaden en de receptie moeten er te allen tijde piekfijn uitzien om gasten een goede indruk te geven. Deze algemene ruimtes worden dan ook dagelijks onder handen genomen.
  • De ruiten: ruiten moeten glimmen, de schoonmaak van ruiten is essentieel. In hotels is de schoonmaak van alle ruiten doorgaans een hele klus. Vanwege het grote aantal wordt dit werk vaak opgedeeld en worden dagelijks ramen gereinigd.

De schoonmaakkosten

Veel hotels huren eigen personeel in voor de schoonmaak, maar deze wordt soms ook gedaan door een extern bedrijf. Omdat de schoonmaakkosten zeer hoog zijn, is het voor hotels vaak interessant om deze uitgaven onder de loep te nemen. Dit betekent dat de schoonmaak grondig wordt gemanaged om de efficiëntie te verhogen. Als gebruik wordt gemaakt van de diensten van een extern bedrijf, zoeken hotels veelal naar bedrijven die ervaren zijn in de schoonmaak van hotels. Ze willen een bedrijf dat meedenkt met hun wensen en helpt om de kosten te beperken.