Beveiligingssysteem voor bedrijvenOntvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Beveiligingssysteem voor bedrijven
Ontvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit! Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit!

Beveiliging : Overige alarmsystemen

Leestijd: 2 min

Naast de meest gebruikte en voorkomende brand- en inbraakalarmen bestaan er nog meer systemen die u kunnen waarschuwen in gevaarlijke situaties. Voor elke situatie bestaat een ander systeem. Op deze manier kunt u uw bedrijf of woning beveiligen tegen verschillende situaties. Welke dit zijn vindt u hieronder.

Alarmsystemen

Gasalarm

Niet alleen calamiteiten zoals inbraak of brand verdienen de aandacht als het gaat om een goede bedrijfsbeveiliging. U dient ook stil te staan bij de mogelijkheden tot een gaslek binnen uw bedrijf en de noodzaak van de detectie hiervan. Met een gasalarm wordt een gaslek in een vroeg stadium gedetecteerd en zorgt het systeem ervoor dat de toevoer van gas meteen wordt afgesloten. Op die manier worden verdere gasverspreiding en de eventuele gevolgen hiervan in de kiem gesmoord.

Koolmonoxidemelders:

Dit systeem slaat alarm wanneer er een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht wordt gemeten. Koolmonoxide ontstaat bij brand of een onvolledige verbranding van gas of brandstof. Deze melders worden dan ook geplaatst daar waar gas wordt verwerkt. Bijvoorbeeld bij gaskachels, CV-ketels of in keukens van restaurants, maar ook in hotelkamers kan dit aan te raden zijn.

Wateralarm

In een bedrijf waar veel met water gewerkt wordt of waar water een desastreuze uitwerking op de bedrijfsvoering kan hebben is een wateralarm van belang. Een wateralarm is voorzien van sensoren die in een vroeg stadium water detecteren. Het systeem is voorzien van een optische en akoestische melding, zodat direct duidelijk is dat er iets mis is. Een wateralarm kan ook ingezet worden voor waterpeilcontrole of voor niveaubewaking van het waterpeil.

Glasbreukdetector

Een glasbreukdetector, ook wel raamalarm genoemd, kan gezien worden als onderdeel of uitbreiding van een inbraakalarm. De glasbreukdetector kan op een raam geplaatst worden en registreert in een radius van een bepaald aantal m2 wanneer een raam ingegooid wordt. Sommige detectoren kunnen ook trillingen registreren en de fijngevoeligheid van een detector kan ook ingesteld worden. Dit soort detectoren kunnen bijvoorbeeld goed van pas komen bij juweliers of winkels met andere kostbare producten.

Door de verscheidenheid aan alarmsystemen kunt u zelf bepalen wat u precies nodig heeft voor een adequate beveiliging van uw bedrijf.