Beveiligingssysteem voor bedrijvenOntvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Beveiligingssysteem voor bedrijven
Ontvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit! Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit!

Beveiliging : Hoe beveiligt u uw huis?

Leestijd: 3 min

Uw huis is uw veilige basis, het is een plek waar u zich prettig wilt voelen. Bij een inbraak of een brand wordt dit prettige gevoel ernstig verstoord. Daarom is het verstandig om aandacht te besteden aan de beveiliging van uw huis. U kunt verschillende maatregelen nemen om de veiligheid van uw woning te verbeteren.

 beveiliging huis

Brandveiligheid

Een brand kan u onverwachts overvallen. Midden in de nacht kan kortsluiting ontstaan. Mocht u niets in de gaten hebben, dan bent u binnen enkele minuten in uw slaap gestikt. Door een paar eenvoudige maatregelen te treffen kunt u dit voorkomen. Zo verbetert u de brandbeveiliging van uw huis:

  • Brandalarm: een brandalarm is het belangrijkste onderdeel van een gedegen brandbeveiliging. Bij brand of rookvorming wordt u direct gewaarschuwd en kunt u meteen actie ondernemen om erger te voorkomen. Zorg wel dat het alarm op de juiste plekken in uw woning is geïnstalleerd.
  • Branddeken: een branddeken kan ernstige verwondingen en zelfs de dood voorkomen als iemand vlam vat. Zorg daarom voor een branddeken op een centrale plaats in uw woning.
  • Brandblusser: een brand die niet te ver is gevorderd, kan worden geblust met een brandblusser. Zo voorkomt u ernstige schade aan uw woning en verhoogt u de beveiliging van uw huis.

Inbraakbeveiliging huis

Een inbraak heeft meer gevolgen dan enkel het verlies van eigendommen. Het kan uw gevoel van veiligheid in huis drastisch veranderen. Jarenlang kunt u psychische gevolgen van deze nare gebeurtenis ondervinden. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Met de volgende simpele maatregelen verbetert u uw woningveiligheid:

  • Verbeterde sloten: het verbeteren van inbraakbeveiliging begint met het verbeteren van hang- en sluitwerk. Nieuwe sloten en inbraakveilige raamvergrendelingen kunnen het verschil maken en voorkomen dat inbrekers uw huis kunnen betreden. U kunt bij de politie navragen of uw sloten deugdelijk zijn.
  • Inbraakwerende ruiten: inbraakwerende ruiten kunnen niet met brute kracht worden ingeslagen. Vooral kleinere bovenruitjes zijn favoriet bij inbrekers, hier kunnen zij vaak stil en ongezien door naar binnen komen. Wie ervoor zorgt dat deze ramen zijn voorzien van inbraakwerend glas, voorkomt dat inbrekers via deze weg naar binnen kunnen komen.
  • Alarminstallatie: een inbraakalarm is een zeer voor de hand liggende maatregel en bovendien zeer effectief. De sticker die u meegeleverd krijgt en die u bij uw huis kunt plakken, waarop staat dat u een alarmsysteem heeft, heeft al een flink afschrikkende werking. Het laatste wat inbrekers willen, is dat de aandacht op hen wordt gevestigd.

Camerabewaking

Inbraak kan worden voorkomen met camerabewaking. Op het gebied van camera’s heeft u een uitgebreide keuze. Denk bijvoorbeeld aan camera’s met videoopname of nepcamera’s met een afschrikkende werking. Er zijn ook camera’s met een bewegingssensor op de markt, die alleen opnames maken als er iemand langsloopt en camera’s met infrarood die in het donker opnames kunnen maken.

Kortom, u kunt talloze maatregelen treffen om de beveiliging van uw huis te verbeteren. Als u advies nodig heeft, kunt u uw huis door laten meten door een specialist op het gebied van woningveiligheid. Deze zet voor u op een rij welke maatregelen voor uw woning zinvol zijn en welke niet.