Beveiligingssysteem voor bedrijvenOntvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Beveiligingssysteem voor bedrijven
Ontvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit! Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit!

Beveiliging : Kosten beveiliging met camera

Leestijd: 2 min

Camerabeveiliging is niet enkel meer een luxe voor grote bedrijven. Er bestaan verschillende oplossingen op de markt die kunnen voldoen aan elk budget. Het verschil kosten hangt voornamelijk af van het type technologie en het soort camera dat wordt gebruikt. Hier een overzicht.

Kosten beveiliging

Kosten beveiliging  hangen af van behoeften

Er bestaan verschillende systemen voor cameratoezicht voor elk budget. De prijzen variëren aan de hand van:

  • De technologie van het materiaal (webcam of Ip camera)
  • Het type installatie (draadloze camera’s of niet)

Hoe vindt u een leverancier?

Wanneer u op zoek bent naar een leverancier voor uw beveiligingssysteem kunt u het beste verschillende offertes aanvragen. Daarnaast kunt u ook te raden gaan bij uw verzekeringsmaatschappij, zij werken soms samen met een beveiligingsbedrijf. 

Wanneer u kiest  voor een draadloos IP systeem zal u duurder uit zijn dan wanneer u kiest voor een systeem met bedrading. een systeem met bedrading heeft echter een uitgebreidere installatie nodig, waar u werkzaamheden voor moet voorzien. Daarnaast hangt de prijs ook af van het aantal camera’s dat geplaatst zal worden.

Wanneer u kiest voor een IP installatie en u beschikt nog niet over een geschikt netwerk dan zal u hier kosten moeten voorzien. Dit kan een prijzige klus zijn omdat er gedurende meerdere dagen installateurs moeten worden ingeschakeld.

Daarnaast dient u ook rekening te houden met het onderhoud van het systeem. Dit kan u uitbesteden en dit zal u gemiddeld ongeveer €150 per jaar kosten.

Cameratoezicht op afstand: het contract

Wanneer u kiest voor cameratoezicht op afstand, met een meldkamer, dan bent u gebonden aan een contract met het beveiligingsbedrijf. Dit contract kan voor 1 tot 4 jaar zijn. U huur het systeem van een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf en u betaald hiervoor via een maandabonnement.

Uw abonnementskost hangt samen met het type systeem dat u huurt. Wanneer u meerdere alarmsystemen, als brandmelder, bewegingsdetector etc. huurt dan zal uw maandbedrag hoger liggen. Soms dient u ook te betalen voor de installatie van deze systemen. Dit is echter niet altijd het geval. Over het algemeen vallen service en onderhoud buiten het contract.

De kosten van uw abonnement hangen af van:

  • Het systeem dat u kiest
  • De gealarmeerde instantie (een aangewezen persoon, beveiligingsbedrijf of brandweer/politie)
  • De technologie van het gekozen materiaal (draadloos of niet)

De kosten variëren van €50 tot €100 per maand, maar kunnen oplopen tot €600 naar gelang het systeem.