Beveiligingssysteem voor bedrijvenOntvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Beveiligingssysteem voor bedrijven
Ontvang meerdere offertes voor bewaking en beveiligingsystemen
Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit! Vergelijk & rust uw onderneming voor de beste prijs uit!

Beveiliging : Bewakingscamera met opname

Leestijd: 2 min

Bij camerabewaking worden camera’s en monitoren samen ingezet om de veiligheid van een omgeving te waarborgen. Hier kan ook een registratiesysteem aan worden toegevoegd. Wilt u het  beeldmateriaal later terug kunnen kijken of wilt u het beeldmateriaal gebruiken als bewijsmateriaal, dan is een bewakingscamera met opname onmisbaar.

Bewakingscamera met opname

Verschillende soorten registratiesystemen

Er bestaan vier verschillende soorten registratiesystemen:

  • Bandrecorder: bij dit systeem worden de beelden opgeslagen op een ouderwetse VHS band. De technologie is erg gelimiteerd doordat de het onmogelijk is om de beelden over te zetten op internet.  Het beeld heeft niet de beste kwaliteit en het apparaat is weinig autonoom. Deze redenen maken dat dit systeem weinig meer gebruikt wordt.
  • Digitale opslag: dit systeem slaat de beelden op, op een hardeschijf, waardoor het terug kijken van de beelden aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. Oude beelden worden automatisch overgeschreven met nieuwe.
  • Digitaal opslagsysteem: met dit systeem worden de beelden direct op een DVR kaart opgeslagen, waardoor de beelden niet alleen direct kunnen worden bekeken, het zoeken in de beelden wordt ook vergemakkelijkt. Dit is een simpel systeem dat 24/7 gebruikt kan worden.
  • Digitale IP opslag: met dit systeem kunnen de beelden direct wordt geraadpleegd, en het systeem is compatibel met IP camera’s en bijbehorende software. dit systeem is erg gemakkelijk in het gebruik en zijn erg geschikt voor bedrijven die gebruik maken van een IP netwerk.

Een keuze maken

Gebruik/functies

Registratiesysteem

Soort bedrijf

Weinig gebruik

Bandrecorder 

Afschrikeffect

Real-time beelden bekijken

Digitale opslag 

Kleine winkels, hotels, restaurants, etc.

Real-time beelden bekijken

Beelden op afstand bekijken

Bewijsmateriaal in beeld

Intensief gebruik

Digitaal opslagsysteem

Grote winkels, parkeerterreinen, etc.

Grote capaciteit software

Registratie van meerdere camera’s

Digitale IP opslag 

Bedrijven met meerdere vestigingen, winkelcentra, bedrijventerreinen, etc.

Nog enkele aandachtspunten:

Om tot een goede keuze te komen wat betreft het registratiesysteem dient u ook rekening te houden met de volgende punten:

  • De beeldresolutie
  • Het aantal opgeslagen beelden per seconde. Voor een goede beeldkwaliteit kunt u het beste 25 beelden per seconde aanhouden.
  • De mogelijkheid om de opgeslagen beelden via internet te kunnen raadplegen. Op deze manier kunt u ook op afstand uw bewakingsbeelden bekijken.
  • Het aanslaan van het registratiesysteem wanneer er een beweging wordt gesignaleerd. Op deze manier bespaard u in opslag
  • Het gebruiksgemak.