Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Rechtsbijstandverzekering

Leestijd: 2 min

Een rechtsbijstandverzekering doet veel meer voor u dan enkel zorgen voor bijstand in de rechtbank. Bedrijfsconflicten doen zich regelmatig voor. Met een rechtsbijstandverzekering zorgt u ervoor dat u niet financieel de dupe wordt van een conflict en vergroot u de kans dat u uw gelijk zult halen.

Rechtsbijstandverzekering

Verzekerd voor diensten

Een rechtsbijstandverzekering is oorspronkelijk een naturaverzekering, wat inhoudt dat de verzekering zorgt voor juridische bijstand in het geval van een juridisch conflict. Een team van juridische deskundigen staat voor u klaar om u goed door een conflict te helpen. U bent dus verzekerd voor een dienst en niet voor een geldbedrag. Mocht een advocaat worden ingeschakeld, dan zal de verzekeraar deze rechtstreeks voor u betalen. Het is tegenwoordig echter ook mogelijk om u te laten verzekeren voor geld, zodat u zelf een advocaat of jurist kan uitzoeken en inschakelen.

Hulp bij conflicten

Conflicten met klanten, de overheid of het personeel kunnen helaas niet altijd worden voorkomen. Iedere ondernemer loopt het risico op een conflict, daarom is het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering raadzaam voor iedereen met een eigen bedrijf. U zult in vervelende situaties meteen merken dat u profijt heeft van een goede rechtsbijstandverzekering. U kunt altijd contact opnemen met rechtsdeskundigen die u kunnen voorzien van goed advies. Zo weet u hoe u het best kunt handelen. Mocht een conflict niet kunnen worden opgelost en is een gang naar de rechter noodzakelijk, dan wordt u hierbij uiteraard juridisch bijgestaan. Kortom, met een goede rechtsbijstandverzekering staat u er nooit alleen voor. U heeft altijd een juridische partner aan uw zij.

Mogelijkheden rechtsbijstandverzekeringen

Veel bedrijfsrechtsbijstandverzekeringen zijn opgebouwd uit een aantal bouwstenen. U kunt dan zelf bepalen voor welke situaties u juridische ondersteuning wilt kunnen ontvangen. Wat voor u de beste keuze is, is afhankelijk van de branche waarin u werkt en de grootte van uw bedrijf.

Wist u dat…

U bij veel rechtsbijstandverzekeringen  gebruik kunt maken van een incassoservice?

Zo hoeft een IT-programmeur zich niet te verzekeren tegen milieuzaken en een ZZP-er niet tegen personeelsconflicten. Sommige verzekeraars bieden pakketten aan die zijn toegespitst op specifieke branches, zoals de horeca,  de bouw of de zakelijke dienstverlening. Iedere verzekeraar bepaalt voor zich op welke manieren een rechtsbijstandverzekering kan worden opgebouwd. Laat u daarom goed informeren over de verschillende pakketten die worden aangeboden, zodat u weet dat u kiest voor een product dat goed bij u past.