Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Opstalverzekering

Wanneer u als bedrijfseigenaar het pand van uw onderneming bezit, dan is het van belang dat u deze goed verzekert. Dit doet u, net als particuliere huizenbezitters, met een opstalverzekering. Een zakelijke opstalverzekering wordt ook wel een gebouwenverzekering genoemd.

Opstalverzekering

Waarom een opstalverzekering?

Door een extern onheil kan uw pand beschadigd raken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door brand, inbraak of vandalisme. Met een opstalverzekering verzekert u uw bedrijfspand en eventuele extra gebouwen, zoals opslagplaatsen, garages of schuren.

Verschillen opstalverzekering particulier en zakelijk

Particulier

Zakelijk

Het betreft altijd een woonhuis, dus het pand wordt altijd gebruikt voor wonen.

Het pand kan op allerlei manieren worden gebruikt. Daarom wordt de premie bepaald aan de hand van het type bedrijf. De kans op schade is bijvoorbeeld groter in een pand van een lasbedrijf dan in een kantoorpand.

De polis zit relatief eenvoudig in elkaar.

De polis kan, afhankelijk van de grootte van een bedrijf en de risico’s die bestaan, vrij complex in elkaar zitten. Soms is het voor het afsluiten noodzakelijk dat alle risico’s door een deskundige in kaart worden gebracht en uw gebouw wordt getaxeerd.

 

Combinatie particulier en zakelijk

Voor ondernemers met een praktijk aan huis is het lastig om een onderscheid te maken tussen een particuliere en een zakelijke verzekering. Er zijn mogelijkheden om deze beiden samen te voegen tot één verzekering, waarbij met zowel het wonen als het bedrijfsgebruik rekening wordt gehouden.

Voor wie?

Een zakelijke opstalverzekering is raadzaam voor een ieder die zakelijk vastgoed bezit. Ongeacht of het gaat om een bedrijfspand voor uw eigen zaak, of een pand dat wordt verhuurd; ongeacht  of het gaat om loodsen, kantoren of horecazaken, ieder bedrijfspand in eigen bezit heeft een opstalverzekering nodig.

Combinatie verzekeringen

Meestal wordt een opstalverzekering gecombineerd met andere verzekeringen, zoals een goederen- en inventarisverzekering. U maakt het uzelf gemakkelijk als u deze verschillende verzekeringen onder één dak onderbrengt. Dan hoeft u bij schade niet met verschillende verzekeraars te onderhandelen.

Begin met uw offerteaanvraag Bedrijfsverzekeringen