Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
 • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
  3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

 • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

 • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

 • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Bedrijfsverzekeringen: voor wie?

Leestijd: 2 min

Ondernemers lopen dagelijks verschillende risico’s. Daarom zijn bedrijfsverzekeringen in het leven geroepen. Hiermee kunt u zich indekken tegen deze risico’s. Er worden talloze verschillende verzekeringen aangeboden en wat voor u interessant is hangt onder meer af van de grootte van uw bedrijf, de branche waarin u werkt en het soort bedrijf dat u runt.

Bedrijfsverzekeringen: voor wie

Voor ieder bedrijf

Een aantal verzekeringen zijn voor iedere ondernemer interessant, of u nu een groot bedrijf heeft of ZZP-er bent en ongeacht in welke branche u werkt. Het gaat om de volgende verzekeringen:

 • AVB, Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven: U kunt zich voor zowel beroeps- als bedrijfsaansprakelijkheid verzekeren. Het laatste is voor iedere ondernemer interessant. Het gaat hierbij om schade die onverhoopt wordt aangericht door u of één van uw medewerkers tijdens werkzaamheden. Stel, u heeft een schildersbedrijf en u laat per ongeluk een pot met verf over de vloer van uw klant vallen. Dit soort schade wordt dan gedekt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is relatief voordelig en u kunt er hoge kosten mee besparen.
 • Rechtsbijstandverzekering: Iedereen kan te maken krijgen met een zakelijk conflict. Hoe correct u zelf ook handelt, een ander doet dat misschien niet. Daarom is het altijd prettig om te kunnen rekenen op juridische bijstand.

Voor winkels, distributie-, of productiebedrijven

Werkt u met goederen en producten? Dan is een verzekering tegen schade aan deze goederen en producten voor u interessant. Er zijn diverse verzekeringen die van pas kunnen komen:

 • Goederen- en inventarisverzekering: Deze dekt schade aan goederen en inventarisstukken zolang deze zich binnen uw bedrijf bevinden, bijvoorbeeld goederen die in de opslag liggen.
 • Goederentransportverzekering: Deze verzekering heeft u nodig als u wilt dat schade die ontstaat tijdens een transport van uw goederen wordt gedekt.

Voor ondernemers met personeel

Veel ondernemers hebben personeel in dienst; voor uw werknemers draagt u een grote verantwoordelijkheid. Een verzekeraar kan u ondersteunen bij het dragen van deze verantwoordelijkheid:

 • Ongevallenverzekering: Deze verzekering keert een bedrag uit aan uw medewerker, of zijn of haar nabestaanden, als deze door een ongeval tijdens werkzaamheden arbeidsongeschikt raakt of komt te overlijden.
 • Ziekteverzuimverzekering: Wanneer een medewerker wegens ziekte niet kan werken, moet het loon worden doorbetaald. Deze verzekering helpt u om deze last te dragen.
 • Pensioen: Een pensioenverzekering zorgt voor een goed pensioen voor uw voltallige personeel.

Dit zijn een aantal belangrijke verzekeringen. Verder zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die zijn toegespitst op ZZP-ers of op eigenaren van zakelijk vastgoed.

Wel of niet verzekeren?

Bij het overwegen van een verzekering weegt u altijd de kosten af tegen de risico’s. Sommige verzekeringen zijn zo voordelig, dat het altijd verstandig is om ze af te sluiten. Het kan ook zijn dat het risico dusdanig hoog is, dat de verzekering onmisbaar is. Bij andere verzekeringen betaalt u een hoge premie, terwijl het risico klein is of de dekking heel beperkt. Laat u altijd goed informeren over alle polisvoorwaarden, de premies en de risico’s. Wanneer u volledig op de hoogte bent van alle voorwaarden, kunt u de beste beslissing nemen.