Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Kredietverzekering

Leestijd: 2 min

Als ondernemer bent u afhankelijk van een tijdige betaling door uw klanten. Zeker als het om grote bedragen gaat, is het geruststellend om de zekerheid te hebben dat u kunt rekenen op uw geld. Deze zekerheid vergroot u met een kredietverzekering. Wanneer een betaling van een klant uitblijft vanwege insolventie, dan betaalt de kredietverzekering u een flink percentage van uw factuur.

Kredietverzekering

Verschillende soorten kredietverzekeringen:

Verzekering per transactie: Wanneer u af en toe een groot bedrag van een klant ontvangt;

- Verzekering per debiteur: Wanneer u regelmatig grote bedragen ontvangt.

Verzekering per land: Wanneer u voornamelijk zaken doet met één of meerdere landen. Deze verzekering kan per land worden afgesloten;

Omzetverzekering: Uw hele omzet wordt verzekerd tegen niet betalende klanten. Dit is de meest uitgebreide kredietverzekering, met de hoogste premie.

Insolventie Insolventie betekent dat iemand niet in staat is om te betalen. Meestal gebeurt dit door een faillissement. Voor een uitkering door een kredietverzekeraar is het een vereiste dat een klant wegens insolventie niet kan betalen. 

Incassoregeling

Is er geen sprake van insolventie, maar blijft een betaling toch uit? Dan kunt u gebruik maken van de incassoregeling van een kredietverzekeraar. U maakt dan gebruik van de diensten van een expert op het gebied van internationale wet- en regelgeving. Zo wordt de kans dat uw factuur uiteindelijk wordt betaald een stuk groter, ook als u zaken doet met bedrijven in het buitenland. Niet alleen nadat een betaling uitblijft, heeft u profijt van een kredietverzekering. Ook vooraf wordt u geholpen. De verzekering brengt voor u de debiteurenrisico’s van bedrijven in kaart. Zo weet u van te voren of het verstandig is om zaken te doen met een bedrijf.

Voor wie?

Een kredietverzekering is alleen voor bedrijven met zakelijke klanten. Vooral als u goederen levert en verplichtingen heeft jegens uw eigen leveranciers, kan het verstandig zijn om een  kredietverzekering af te sluiten. Veel kredietverzekeringen bieden een polis voor bedrijven die internationaal zaken doen. Een kredietverzekering kan dan een uitkomst zijn, zeker wanneer u zaken doet met bedrijven in landen waar natuurrampen voorkomen, of die op voet van oorlog staan. Ook als om deze redenen niet kan worden betaald, kunt u gebruik maken van deze verzekering. Zeker omdat de wet- en regelgeving per land verschilt, kan het prettig zijn om een kredietverzekeraar te hebben met verstand van zaken.

Tip Ook wanneer u geen kredietverzekering heeft, bieden sommige assurantiekantoren u de optie om gebruik maken van incassodiensten. Meestal is dit op basis van no cure, no pay, ideaal wanneer u wacht op een achterstallige betaling van een klant, vooral als het gaat om een debiteur in het buitenland.