Bedrijfsverzekeringen Nodig?
Ontvang Gratis tot 4 Offertes binnen 48U!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Bedrijfsverzekeringen : Goederentransportverzekering

Leestijd: 2 min

Wanneer u uw goederen transporteert, dan wilt u dat deze netjes en onbeschadigd op het adres van bestemming aankomen. Goederen kunnen tijdens een vervoer gemakkelijk beschadigd raken. Gelukkig kunt u zich tegen dit risico indekken met een goederentransportverzekering.

Goederentransportverzekering

Wat voegt een goederentransportverzekering toe?

Een goederen- en inventarisverzekering dekt geen schade die ontstaat tijdens een transport, terwijl onderweg van alles mis kan gaan. Er kan een aanrijding gebeuren, de kans op diefstal is groter en er kan schade ontstaan tijdens het laden of lossen. Als u wilt dat uw goederen ten allen tijde goed zijn verzekerd, dan is een goederentransportverzekering onmisbaar.

Aansprakelijkheid bij transport

De wetgeving op het gebied van transport zit ingewikkeld in elkaar, vooral als u te maken heeft met internationale wet- en regelgeving. Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een transportbedrijf en er gaat onderweg, of tijdens het laden of lossen, iets mis, dan is het niet zo dat u dit bedrijf automatisch aansprakelijk kunt stellen. Sterker, uw bedrijf kan zelf een deel van de verantwoordelijkheid dragen, ongeacht of u de koper of de verkoper bent. Dit betekent dat u bij schade te maken krijgt met kosten. Een goederentransportverzekering vergoedt deze kosten voor u.

Incoterms Als u goederen van of naar het buitenland transporteert krijgt u te maken met incoterms. Dit zijn internationale afspraken die bepalen wat de rechten en plichten zijn van de koper en de verkoper. Hierin is ook vastgelegd welke partij zorg draagt voor de verzekering.

Voor wie?

De goederentransportverzekering is niet enkel geschikt voor exportbedrijven en leveranciers. Ieder bedrijf dat eigenaar is van een partij goederen en deze vervoert of laat vervoeren is gebaat bij deze verzekering. Zelfs als u eenmalig iets vervoert is deze verzekering voor u interessant. Ze kan op maat worden aangepast en u kunt haar zelfs afsluiten voor een enkel transport.   Wanneer u een goederentransportverzekering afsluit kunt u kiezen uit de volgende vormen:

  • Verzekering op basis van declaratie: Volgens deze polis moet iedere verzending worden gedeclareerd. Op basis van deze declaraties wordt de premie achteraf in rekening gebracht;
  • Incidentele verzekering: Deze komt van pas bij een eenmalig transport, of wanneer slechts af en toe goederen worden vervoerd;
  • Verzekering op basis van omzet: Dit is een doorlopende polis die wordt berekend op basis van de jaaromzet van de vervoerde goederen. Tijdens de aanvang van een verzekeringsjaar wordt een geschatte premie vastgesteld, die na dit jaar definitief wordt berekend en verrekend.