Websites en WebwinkelsVergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Websites en Webwinkels
Vergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Ontvang gratis meerdere offertes! Ontvang gratis meerdere offertes!

Websiteontwikkeling

Bekijk onze artikelen in Websiteontwikkeling

Bekijk al onze artikelen in Websiteontwikkeling

Steeds meer bedrijven zijn aanwezig op het internet. Met een bedrijfswebsite of met een online winkel. Dat is een logische trend, want steeds meer klanten van deze bedrijven begeven zich ook op het internet. Als mensen op zoek zijn naar een product of een dienst is het internet het meest gebruikte medium in hun speurtocht. Voor bedrijven wordt het dus ook steeds belangrijker om op het internet aanwezig te zijn. Maar hoe realiseert u dit?

 Website

Een eigen website

Als u een website voor uw onderneming wilt heeft u twee keuzes: zelf een website opzetten of een website laten maken. Dit eerste lijkt het goedkoopste te zijn, maar er toch er kleven ook nadelen aan. Hier een overzicht:

Zelf website opzetten

Website laten maken

Voordelen

Nadelen

Voordelen

Nadelen

U heeft alles in eigen hand

Kost veel tijd (die u niet in andere werkzaamheden kunt steken)

Het is snel

Kost geld

Goedkoper (wanneer u over de kennis beschikt)

Ingewikkeld (u beschikt misschien niet over alle kennis)

U heeft er geen omkijken naar

U moet wachten op eventuele aanpassingen

U kunt direct zelf wijzigingen doorvoeren

 

U kunt zich concentreren op uw werk

 

 

 

Uw website zal een professionele uitstraling hebben

 

De tijd die u steekt in het maken van een eigen website kunt u niet steken in het uitvoeren van uw werkzaamheden. Als u dit omzet in uren, dan is zelf uw eigen website maken misschien helemaal niet zo voordelig als het lijkt. Daarnaast is er voor het opzetten van een website specifieke kennis vereist waar niet iedereen over beschikt. Het voordeel van het opzetten van een eigen website, bijvoorbeeld via Wordpress, is weer dat u zelf weet hoe u de website moet beheren en dat u direct zelf wijzigingen door kunt voeren op de website. U hoeft niet te wachten totdat iemand dit voor u heeft gedaan. Als u een website laat maken dan bespaart u zichzelf de tijd en krijgt u een professionele website met de juiste uitstraling en functionaliteiten naar eigen wens.

Standaard website of een website op maat?

Ook als u een website laat maken zijn er verschillende mogelijkheden. Meestal worden websites tegenwoordig geleverd met een Content Management System.

  • Dit CMS is als het ware de 'achterkant' van uw website en middels een login heeft u hier zelf toegang tot. Via het CMS kunt u belangrijke informatie en afbeeldingen op uw website toevoegen en wijzigen.

U kunt een professionele website laten maken op basis van een bestaand CMS, bijvoorbeeld Wordpress. Veel van deze systemen worden uitgegeven als open source systeem. Dit houdt in dat u er gratis gebruik van mag maken. Een webdesigner kan dan een professionele layout voor u maken.

Een nadeel kan zijn dat binnen deze systemen bepaalde elementen voorgestructureerd zijn, terwijl u behoefte heeft aan maatwerk. U kunt er dan ook voor kiezen om een compleet systeem op maat te laten maken door de webdesigner. Uiteraard bent u dan wel duurder uit. Hier krijgt u echter wel een originele, professionele website voor terug.

Leveranciers en kosten website

Een dure website hoeft niet meteen de beste website te zijn. Laat u dus niet in de luren leggen door een webbureau dat u een gepeperde offerte stuurt. Een goed webbureau heeft een uitgebreide portfolio waaraan u kunt zien voor welke bedrijven het bureau reeds een website gebouwd heeft. Dit geeft u een goede indruk van de kwaliteit en u heeft de mogelijkheid om eventueel contact op te nemen met een klant van het webbureau.

De kosten van een standaardwebsite op basis van een open source CMS beginnen bij ongeveer € 500. De kosten van een website op maat kunnen oplopen tot boven de € 10.000, afhankelijk van uw wensen en behoeften.