Payroll en salarisadministratie
Ontvang gratis tot 4 offertes
Vereenvoudig het salarisbeheer, voorkom fouten,
beheers je kosten en bespaar tijd!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Salarisadministratie : Welke payrollsoftware kiest u?

Leestijd: 2 min

Om een goede communicatie tussen uw bedrijf en de leverancier van de payrollservice te bewerkstelligen heeft u software nodig. Op die manier bestaat er altijd een verbinding tussen uw bedrijf en de payrollservice. Maar welke payrollsoftware kunt u het beste kiezen en welke eisen stelt deze software aan u of uw personeel?

Welke payrollsoftware kiest u?

Hoe werkt payrollsoftware?

De payrollsoftware is er op gericht om u zoveel mogelijk taken uit handen te nemen. Zaken die voorgestructureerd kunnen worden, die zijn dat ook. De meeste payrollsoftware heeft zo bijvoorbeeld alle cao's in het systeem ingebouwd, zodat direct helder is welke voorwaarden, regels en wetten er van toepassing zijn op de salarisadministratie binnen uw bedrijf. Het payrollbedrijf kan echter niet volledig zelfstandig werken en daarom is er voor enkele gegevens een verbinding nodig tussen uw bedrijf en de payrollservice. Het gaat daarbij met name om variabelen als overuren en declaraties. Als een werknemer bijvoorbeeld een afspraak buiten het bedrijf heeft en hiervoor een reiskostendeclaratie indient, dan moet deze declaratie binnen uw bedrijf worden ingevoerd in het payrollsysteem. De software die u heeft maakt het dan mogelijk om dit in te voeren via uw computer en zodoende het payrollbedrijf hiervan op de hoogte te stellen.

De kosten van payrollsoftware

Hoe hoog de kosten zijn voor het gebruik van de payrollsoftware is afhankelijk van het bedrijf dat uw payrollservice verzorgt. Sommige bedrijven brengen geen kosten in rekening voor het gebruik van de software, hoewel de kosten dan vaak wel weer verwerkt zijn in de andere tarieven. De kosten voor het gebruik van payrollsoftware kunnen worden opgesplitst in de volgende onderdelen:

Kosten gebruikerslicentie per maand

€ 60 tot € 100

Kosten opzetten account (eenmalig)

€ 150 tot € 300

Consultancy & cursussen

€ 65 tot € 80 per uur

Hoewel u niemand binnen uw bedrijf volledig hoeft aan te stellen voor de salarisadministratie zal een werknemer toch de taak moeten krijgen de communicatie met het payrollbedrijf te verzorgen. Deze werknemer voert dan de ontbrekende variabelen in de payrollservice nodig heeft voor een complete salarisadministratie. Hiervoor is wel enige kennis vereist en daarom zal er vooral in de eerste maanden vaker een beroep gedaan moeten worden op het payrollbedrijf voor ondersteuning. Ook is het waarschijnlijk nodig dat uw medewerker één of meerdere cursussen, gericht op het gebruik van de software, gaat volgen. Het payrollbedrijf brengt hiervoor kosten in rekening.