Payroll en salarisadministratie
Ontvang gratis tot 4 offertes
Vereenvoudig het salarisbeheer, voorkom fouten,
beheers je kosten en bespaar tijd!
 • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
  3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

 • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

 • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

 • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Salarisadministratie : Hoe kiest u het beste uw leverancier?

Leestijd: 2 min

Als u de keuze heeft gemaakt om uw salarisadministratie volledig uit te besteden aan een payrollbedrijf, dan rest nog de vraag met welk bedrijf u het beste in zee kunt gaan. Hoe vind u de beste leverancier? En zijn er ook andere mogelijkheden dan een payrollbedrijf in te schakelen?

Hoe kiest u het beste uw leverancier?

Welke criteria hanteert u bij uw keuze voor een payrollbedrijf?

Twee van de belangrijkste criteria bij de keuze voor een leverancier van uw payrollservice zijn ervaring en betrouwbaarheid.

 • Ervaring: een ervaren leverancier kent de ins en outs van uw sector en kan u voorzien van een gedegen advies en een goede service.
 • Betrouwbaarheid: daarnaast is het belangrijk dat u te maken heeft met een betrouwbare partner. Gaat uw payrollbedrijf bijvoorbeeld failliet, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de alle afdrachten aan de Belastingdienst, ook al heeft u deze al voldaan aan het payrollbedrijf. Het in zee gaan met een onbetrouwbare leverancier kan uiteindelijk veel problemen opleveren.

Een groot of klein bedrijf?

Er zijn verschillende aanbieders van payrollservices. Zo zijn er de grote leveranciers, maar er zijn ook tal van kleinere bedrijven die deze services aanbieden. Een groter bedrijf kan u vaak meer zekerheden op langere termijn bieden, al hoeft dit niet in elk geval zo te zijn. U kunt er echter ook voor kiezen om een kleiner bedrijf bij u in de buurt te kiezen. Op deze manier kunt u persoonlijk contact onderhouden met het bedrijf. Ook voor uw werknemers kan dit makkelijk zijn wanneer zij vragen hebben.

Wanneer u niet kiest voor een payrollbedrijf

Wanneer u liever niet met een payrollbedrijf in zee gaat, bijvoorbeeld omdat u uw juridische werknemerschap wilt behouden kunt u ook online uw salarisadministratie doen. Zoals eerder werd vermeld in deze gids levert de leverancier u in dit geval het administratieprogramma en doet hierin de instellingen. Ook de seervice neemt deze leverancier voor zijn rekening.

Wanneer u een leverancier voor online salarisadministratie zoekt let u op de volgende punten:

 • Betrouwbaarheid
 • Ervaring
 • Het type software
 • Gebruiksgemak software
 • Benodigde cursussen voor de software
 • De aangeboden beveiligde verbinding

Wilt u een gedegen afweging maken tussen payrollservices en onlineservices vraagt u het beste meerdere offertes aan om deze zodoende te kunne vergelijken. Het is gratis!