Payroll en salarisadministratie
Ontvang gratis tot 4 offertes
Vereenvoudig het salarisbeheer, voorkom fouten,
beheers je kosten en bespaar tijd!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Salarisadministratie : Totale uitbesteding van uw salarisadministratie

Leestijd: 2 min

Een derde oplossing is om uw volledige salarisadministratie te laten verzorgen door een professionele payroll service. Alle facetten omtrent de administratie wordt dan via deze service verzorgd en dus heeft u hier verder geen omkijken naar. U hoeft binnen uw onderneming dus ook niemand aan te stellen om deze administratie te verzorgen.

Totale uitbesteding van uw salarisadministratie

Hoe werkt een payrollservice?

Een groot verschil tussen het voeren van een eigen salarisadministratie (geheel of gedeeltelijk) en een payrollservice is dat een payrollbedrijf op papier uw personeel in dienst neemt. Uw werknemers zijn juridisch gezien niet in dienst van uw bedrijf, maar in dienst van het payrollbedrijf. Bij het voeren van een eigen salarisadministratie is het personeel gewoon bij u in dienst. Het payrollbedrijf neemt dus de administratie van u over, maar tegelijk ook alle arbeidsrechtelijke risico's. Het verschil met een uitzendbureau is echter dat het bedrijf zelf zijn medewerkers werft en aanneemt.

Wat zijn de services?

Het payrollbedrijf neemt alle werkzaamheden en verantwoordelijkheid met betrekking tot uw personeelzaken over. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het uitbetalen van het salaris, maar verzorgen tevens zaken zoals arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, arbeidsovereenkomsten, loondoorbetaling bij ziekte, pensioenafdracht en het opstellen van jaaropgaven. Ook wijzigingen binnen de cao en wetgeving worden door het payrollbedrijf in de gaten gehouden en doorgevoerd.

Wat zijn de kosten van payrolling?

De exacte kosten van payrolling verschillen per aanbieder. Meestal wordt er gerekend met een opslagfactor die berekend wordt over het bruto uurloon van de werknemer. Deze opslagfactor ligt gemiddeld zo rond de 1,6. Heeft een werknemer bijvoorbeeld een bruto uurloon van € 30, dan is de volgende rekensom van toepassing: € 30 x 1,6 = € 48 Het bedrag dat het payrollbedrijf dus per arbeidsuur in rekening brengt is € 48, waarbij alle extra personeelskosten dus inbegrepen zijn. Wat daarnaast per payrollbedrijf verschilt is dat er nog extra kosten voor het verlenen van de service in rekening worden gebracht. Gemiddeld genomen bedraagt dit 2% tot 4% over de totale kosten.

Wat zijn de voordelen?

Twee overduidelijke voordelen zijn dat u uw salarisadministratie volledig uit handen kunt geven en dat payrolling goedkoper is dan het intern voeren van de salarisadministratie. U heeft dus geen werk aan de administratie en bespaart in de kosten.

Wat zijn de nadelen?

U raakt een deel autonomie kwijt. U legt de verantwoordelijkheid over uw personeel en de hiermee gepaard gaande vertrouwelijke gegevens in handen van een derde partij. Het gevaar kan zijn dat het vaste personeel minder een binding voelt met uw bedrijf, omdat zij formeel gezien niet in dienst zijn bij u.

Vijf goede redenen om een payrollbedrijf in te zetten

1. Het payrollbedrijf heeft kennis van zaken die binnen uw bedrijf niet aanwezig is.

2. U bespaart een hoop tijd.

3. U bespaart kosten.

4. U heeft een betrouwbare partner voor uw salarisadministratie.

5. Een payrollservice is gemakkelijk in gebruik.