Ontvang meerdere offertes voor Cashflow optimalisatie en incasso!
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Incasso : No cure, no pay

Leestijd: 1 min

Wanneer u wel eens op zoek bent geweest naar een incassobureau, dan heeft u de term vast wel eens voorbij zien komen: No cure, no pay. Maar wat betekent het nou precies en hoe gaat het in zijn werk? We leggen het hier voor u uit.

No cure, no pay

No cure, no pay: betekenis

Wanneer men te maken krijgt met onbetalende klanten zal men na twee keer een herinneringsfactuur te hebben gestuurd al snel de service van een incassobureau inschakelen. Het incassobureau kan dan proberen het verschuldigde bedrag alsnog betaald te krijgen.

Het incassobureau zal voor de gevraagde dienst kosten in rekening brengen. Deze kosten kunnen in sommige gevallen worden verhaald op de debiteur. De meeste incassokantoren gebruiken hiervoor de zogenaamde “no cur, no pay” service.

De term “no cure, no pay” is Engels voor “geen oplossing, geen betaling”. Er dient dus enkel te worden betaald in geval van resultaat. In het geval van incasso dient er dus enkel voor de services van een incassobureau te worden betaald wanneer de onbetaalde facturen met succes zijn ingevorderd.

 

No cure, no pay: minnelijke invordering

Een incassobureau kan enkel een minnelijke invordering uitvoeren. Dit betekent dat de zij de schuldenaar kunnen aanzetten tot betalen door middel van aanmaningsbrieven, telefoneren, e-mailen etc. Deze acties mogen het privéleven van de schuldenaar niet schenden, de consument mag niet misleidt worden en er mag geen inbreuk op de menselijke waardigheid van de consument worden gemaakt.

Wanneer er na de procedure van de minnelijke invordering nog steeds niet wordt betaald kan men over gaan op een gerechtelijke invordering. Hiervoor wordt een gerechtsdeurwaarder ingeschakeld.

De no cure, no pay regeling is van toepassing op zowel de minnelijke als de gerechtelijke invorderingsprocedure.