Klantendatabase: ontvang gratis tot 4 offertes
  • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
    3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

  • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

  • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

  • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Adressen voor uw communicatiecampagnes : Wat is een listbroker?

Leestijd: 3 min

Het aankopen van adressen kan een lastige zaak zijn. Want hoe weet u nu of de leverancier van de adressen betrouwbaar is of het gaat om valide adressen? En met welke factoren dient u allemaal rekening te houden? Hoe kunt u uw lijst het beste samenstellen? Allemaal vragen waar een listbroker vaak het antwoord wel heeft. Het kan dus zeer belangrijk zijn om een beroep te doen op een listbroker, vooral als het gaat om een uitgebreide adressenlijst waarop een hoge mate van segmentatie voor benodigd is.

 Listbroker

Uw aankoopmakelaar

Een listbroker kan u helpen bij het samenstellen en aankopen van mailadressen. Eigenlijk een soort aankoopmakelaar dus. Vooral als u nog onbekend bent met het op een juiste manier samenstellen van een adresbestand  of als u mogelijke leveranciers niet goed kent, kunnen de diensten van een listbroker goed van pas komen.

Een listbroker brengt dus vraag en aanbod op een verantwoorde manier bij elkaar. Hij kan in opdracht werken van het bedrijf dat de adressen aan wenst te kopen, maar kan ook in opdracht van een listmaker werken.

De voordelen van een listbroker

Hierboven staan al enkele manieren beschreven waarop een listbroker u van dienst zou kunnen zijn. Er is echter nog een aantal andere belangrijke voordelen die een aankoopmakelaar van adressen u kan bieden. Dit zijn de volgende voordelen:

  • Scherpe prijzen. Een listbroker koopt vaak adressen voor meerdere partijen in en kent de leveranciers van adressen vaak goed. Hij heeft inzicht in de kwaliteit van de adressen en kan mogelijk een aantrekkelijke prijs bedingen.
  • Voorkennis. Een broker kent de meeste bonafide en malafide leveranciers van adresbestanden en kan u hierin adviseren.
  • Ervaring. Veel listbrokers hebben een ruime ervaring en kennen de verschillende markten. Hij zal in veel gevallen direct een idee hebben welke adresbestanden (met welke segmentatie) het meest geschikt zijn voor uw bedrijf.

Een listbroker is duur

Uiteraard betaalt u extra voor de diensten van een listbroker. In eerste instantie zou u dan misschien denken dat u duurder uit bent. Deze aankoopmakelaar kan u echter een hoop tijd besparen. Tevens heeft hij vaak zoveel ervaring binnen verschillende marktsegmenten dat hij u direct een advies op maat kan geven. Uiteindelijk kan een listbroker u zelfs geld besparen.

Moeilijke segmenten

Wilt u uw bedrijfsvoering uitbreiden van nationaal naar internationaal? En wilt u adresbestanden gebruiken om buitenlandse klanten te werven. Naast nationale adressen heeft een listbroker vaak ook de beschikking over internationale adressen. Een listbroker heeft vaak ook contacten met het buitenland en kan u zodoende een oplossing op maat bieden. Ook als het gaat om adressen binnen moeilijke segmenten kan een listbroker u het beste helpen.

Zo min mogelijk kans op problemen

Een listbroker kent de markt en de leveranciers van adressen. Door zijn uitgebreide kennis zal hij in staat zijn problemen snel te herkennen. Het verzamelen en verkopen van adressen zijn namelijk nogal onderhevig aan een aantal vaste regels die vallen onder de privacywetgeving . U wilt natuurlijk geen direct mail of een nieuwsbrief versturen naar mensen die hier geen toestemming voor gegeven hebben. Een broker kan nagaan of de adressen wel op de juiste manier zijn verkregen en of het voor u wel veilig is om contact op te nemen met een prospect.