Klantendatabase: ontvang gratis tot 4 offertes
 • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
  3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

 • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

 • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

 • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Adressen voor uw communicatiecampagnes : Adressen kopen, welke leverancier?

Leestijd: 2 min

Een adressenbestand kan van grote waarde zijn voor uw bedrijfsvoering. Er zijn echter verschillende aanbieders van zowel NAW-gegevens als aanvullende gegevens zoals telefoonnummer en e-mailadres. Wat een goede leverancier of juist een slechte leverancier is, is lastig aan te geven. Dat kan namelijk heel erg afhankelijk zijn van uw eigen doelstellingen. Om op een verantwoorde manier adressen te kunnen kopen zijn er echter wel enkele factoren waar u goed op kunt letten.

 Adressen kopen

Adressen kopen: belangrijke factoren

Wat allereerst een belangrijke factor is bij het aankopen van een adressenbestand is transparantie. Het moet helder zijn aan welke voorwaarden een adresbestand voldoet. Een leverancier kan o.a. transparantie bieden door:

 • aan te geven hoe de mailadressen zijn verkregen;
 • helder aan te geven welke gegevens het bestand bevat;
 • hoe actueel de adressen zijn.

Pas als u dit duidelijk in kaart heeft kunt u gaan kijken naar de andere voorwaarden waaraan een goede adressenlijst voldoet.

Professionele leveranciers van adresbestanden helpen u graag uw doelgroep zo goed mogelijk in kaart te brengen. Door middel van segmentatie kan er dan een geschikte lijst voor u worden samengesteld. Ook bieden veel vertrouwde leveranciers u een aantal gratis adressen, zodat u kunt kijken hoe waardevol deze adressen voor uw bedrijf zijn. Vooral als uw bedrijf zich richt op zeer specifieke producten, zogenaamde niches, kan een professionele leverancier u helpen door hiervoor een zo goed mogelijke selectie te maken.

Aanvullende factoren bij het kopen van adressen  zijn:

 • in hoeverre heeft u zelf invloed op de samenstelling van de adressen? Kunt u zelf adressen selecteren en een uitgebreide segmentatie doorvoeren? Kunt u daarnaast de adressen ook muteren en integreren in uw eigen lijst?
 • In welk formaat worden de adressen aangeleverd? Als u de adressen koopt ter aanvulling van uw eigen adressenlijst, dan moet de leverancier een adresbestand aan kunnen leveren in hetzelfde formaat dan dat van uw eigen lijst
 • Kan het bestand up-to-date gehouden worden? Als u het bestand direct in wilt zetten maar over een aantal maanden nogmaals, dan is het belangrijk dat de gegevens nog relevant genoeg zijn?
 • Hoe staat de leverancier bekend? Een goede naam doet vaak snel de ronde. Een slechte naam vaak nog sneller. Kijk dus eens goed op het internet en vraag eventueel derden om advies bij het kopen van adressen. Een listbroker kent bijvoorbeeld vaak de goede en minder goede leveranciers en kan daarom zeer van nut voor u zijn.
 • Waar richt de leverancier zich specifiek op? Heeft de leverancier meer ervaring met het verzamelen van B2B- of juist B2C adressen?

Adressen kopen? Gebruik uw gezonde verstand.

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat het vaak ook. Heeft u een leverancier die u heel goedkoop adressen kan leveren, loop alle belangrijke factoren voor een vertrouwde lijst dan nog eens goed door. Voldoet de lijst wel aan al deze voorwaarden? En is de leverancier wel betrouwbaar en flexibel genoeg? Belangrijke vragen om even goed bij stil te staan bij het kopen van adressen.