Klantendatabase: ontvang gratis tot 4 offertes
 • Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:
  3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.

 • Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.

 • Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.

 • Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.

Adressen voor uw communicatiecampagnes : Adresbestanden kopen, extra services

Leestijd: 3 min

Een overweging om te kiezen voor een bepaalde leverancier van adresbestanden kan ook de extra services die deze leverancier kan bieden zijn. Uiteraard is het van belang dat u een vertrouwd adres kiest om uw adresbestanden te kopen, maar als een leverancier u daarnaast ook nog werkzaamheden uit handen kan nemen is dat een optie die het overwegen waard is.

 Adresbestanden kopen

Welke extra services kan een leverancier bieden?

Naast het aanleveren van adresbestanden kunnen sommige leveranciers nog een aantal extra services bieden. Hierin valt een tweedeling te maken. De leverancier kan namelijk services bieden met betrekking tot de adresbestanden die u koopt zelf, maar kan u ook helpen met het samenstellen, verzenden en analyseren van uw mailings.

Extra services adresbestanden Bij sommige leveranciers kunt u niet alleen adresbestanden kopen, men kan u ook helpen met de koppeling hiervan naar uw huidige adresbestand. Dit kan o.a. op de volgende vlakken:

 • Ontdubbelen van de adressen die zowel in het aangekochte adresbestand als in uw eigen bestand voor komen;
 • Integratie van die nieuwe adressen in uw eigen bestand. Indien nodig kan de leverancier de adressen opmaken in één bestandsformaat, zodat het invoegen van de adressen gemakkelijker gaat. Ook met het oog op de aankoop van toekomstige adresbestanden.;
 • Actualisering van de gegevens. De leverancier kan haar eigen database koppelen aan u bestand om zo één keer in de zoveel tijd te controleren of uw gegevens nog up-to-date zijn. Indien dit niet het geval is zouden de gegevens automatisch bijgewerkt kunnen worden.

Extra services uitvoering mailing Een leverancier kan u ook helpen bij de uitvoering van uw direct mailing, mailing of nieuwsbrief. Dit kan gaan van de opmaak tot de verzending ervan. De belangrijkste punten waar een leverancier u mee kan helpen zijn:

 • Advies uitbrengen met betrekking tot de inhoud van de mailingcampagne. Het opstellen van een wervende boodschap is specialistisch werk. Uw leverancier kan u deze taak uit handen nemen of zorgen voor een professional die de tekst voor u verzorgt.
 • De opmaak van de mailing verzorgen. Uw boodschap moet goed de aandacht trekken van uw potentiële klanten. De leverancier kan u de opmaak van uw mailing uit handen nemen of een professional op dit vlak voor u inhuren.
 • Zorg dragen voor de verspreiding van uw mailing. Een leverancier kan ervoor zorgen dat uw direct mailing per post verzonden wordt of dat uw mailing of nieuwsbrief via e-mail verstuurd wordt. Bij het telefonisch verspreiden van uw boodschap bieden sommige leverancier ook een callcenter service aan.
 • De planning met betrekking tot de verzending van uw mailing. Vaak kunnen leveranciers een gedegen advies geven met betrekking to de beste momenten om uw mailing te verzenden. U kunt hiermee uw kansen op een goede response vergroten.
 • Het in kaart brengen van de response op uw mailing. Het is belangrijk om te weten welk effect uw mailing heeft gehad. Een leverancier kan de statistieken voor u in kaart brengen, zodat u een goed overzicht van de response erop heeft.

Extra services kunnen de doorslag geven bij het kopen van adresbestanden

Bij adresbestanden kopen komt dus meer kijken dan alleen de daadwerkelijke aanschaf van de adressen. De aanvullende services van een leverancier kunnen, als u behoefte heeft aan deze diensten, de doorslag geven bij uw keuze voor een betreffende leverancier.