- Profiteer van de speciaal voor onze gebruikers onderhandelde speciale promoties:3 maanden gratis abonnement, geen installatiekosten, speciaal welkomstcadeau… of andere aanbiedingen.
- Ontdek voor u onbekende leveranciers. Wellicht hebben ze net datgene wat u zoekt of helpen ze u voor een interessantere prijs.
- Win tijd door uw offerteaanvragen in één keer bij verschillende leveranciers te plaatsen.
- Als gebruiker betaalt u niets voor onze dienst.
Tijdregistratie en urenverantwoording
Voor bedrijven is het belangrijk om goed in de gaten te houden hoeveel uren ieder personeelslid werkt. Medewerkers worden in uren uitbetaald en hebben daar recht op. Het is dan ook belangrijk dat u de gemaakte uren kunt staven.
Waarom urenregistratie?
U bent verplicht om een urenregistratie per werknemer bij te houden. Mocht er geen consensus zijn tussen u en uw medewerker over de gemaakte uren, dan moet u kunnen aantonen dat uw registratie en daarmee de vergoeding aan een medewerker, klopt. Kunt u dat niet, dan zal uw werknemer altijd in het gelijk worden gesteld.
Niet alleen voor een volledige en kloppende urenadministratie is de registratie belangrijk. Voor grote bedrijven kan het bijhouden van de tijd die personeel aan een taak besteedt een flinke kostenbesparing opleveren. Het klokken van uw medewerkers maakt de workflow inzichtelijk, zodat u kunt beoordelen of er wel of niet efficiënt wordt gewerkt en u waar nodig kunt aansturen op het verbeteren van de efficiëntie.
Hoe kan de urenregistratie worden gedaan?
Er zijn verschillende manieren waarop u de uren van uw werknemers kunt bijhouden.
- Urenbriefjes
U kunt de tijd registreren aan de hand van urenbriefjes. Deze worden door zowel u als door uw werknemer ondertekend en moeten achteraf administratief worden verwerkt. Wanneer u een klein aantal mensen in dienst heeft is dit misschien wel de interessantste optie, want u hoeft er geen hoge investering voor te doen.
- Prikklok / badgeklok
Bij een groter aantal werknemers is het echter efficiënter en voordeliger om te kiezen voor een prik- of badgeklok. Deze registreert de tijden van aankomst en vertrek van uw medewerkers; uw personeelsleden checken als het ware in en uit. Een prikklok werkte vroeger met een stempelsysteem, maar tegenwoordig zijn geautomatiseerde systemen met ondersteunende software gebruikelijk. Medewerkers kunnen in- en uitloggen met een badge die ze op het werk bij zich dragen. Dankzij de software heeft u meteen uw urenadministratie op orde, zonder dat daar extra tijd aan hoeft te worden besteed.
- Mobiele urenregistratie
Voor werknemers die buiten een kantoor werken of geen vaste werkplaats hebben kunnen werktijden ook op afstand worden bijgehouden. Dit kan bijvoorbeeld met:
- Via een urenregistratie website
- Met behulp van GPS (ideaal voor transportbedrijven etc.)
Software voor de administratie
Er worden veel softwarepakketten aangeboden voor het bijhouden van de urenadministratie. U kunt kiezen voor software die door uw medewerkers zelf kan worden ingevuld en bijgehouden. Wanneer u echter een prikklok aanschaft, wordt deze vaak geleverd met bijbehorende software. Veel pakketten bieden handige functies en extra’s zoals:
- Gewerkte uren bijhouden
- Ziekteverzuim bijhouden
- Overuren bijhouden
- Vakantiedagen overzicht
- Feetadgen overzicht
- Overzicht van de uren per project
- Etc.
Om te ontdekken welke software het beste past bij uw bedrijf, loont het om u te verdiepen in het aanbod en verschillende leveranciers te vergelijken.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor een goede urenregistratie lopen uiteen. Houd u rekening met de aanschaf van een prikklok en de benodigde software. Wanneer u kiest voor een softwareabonnement, heeft u te maken met structurele kosten. U kunt een prikklok kopen, met badgelezer voor gemiddeld € 500. Deze kan vaak uitgebreid worden met een extra kaartlezen en kaarthouders. Deze kosten worden extra berekend.