OFFERTE TANKPAS VOOR BEDRIJVENVergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
OFFERTE TANKPAS VOOR BEDRIJVEN
Vergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Bespaar direct vanaf de eerste getankte liter
op je professionele reiskosten
Bespaar direct vanaf de eerste getankte literop je professionele reiskosten

Tankkaarten : Voordelig tanken

Leestijd: 3 min

Voordelig tanken: het gebruik van een tankkaart biedt verschillende voordelen. De voordelen zijn op te delen in drie categorieën, namelijk besparing op brandstof, het beheer van de het wagenpark en de extra services. Elke aanbieder biedt voordelen binnen deze categorieën, maar vooral de extra services deze kunnen ligt verschillen.

Voordelig tanken

Voordelig tanken

De besparing op brandstof kan op meerdere manieren worden doorgevoerd:

  • Directe kortingen op pompprijs

Niet alle merkgebonden tankkaarten bieden een directe korting op de literprijs van brandstof. De VAB-tankkaart biedt wel een directe korting. Directe kortingen kunnen oplopen van 2 cent per liter tot wel 9 cent per liter.

  • Contractuele korting

Met andere tankkaarten wordt er gewerkt met een contractuele korting. Mocht de korting aan de pomp groter zijn dan de contractuele korting, dan wordt deze korting vaak verrekend aan het einde van de maand.

  • Weekprijs

Een derde opties is een vaste weekprijs. Dit kan ook een vaste maandprijs zijn. Op deze manier is men zeker van een vaste pompprijs.

Niet met alle tankkaarten kan er geprofiteerd worden van een korting aan de pomp. Bekijk dit van te voren goed in de voorwaarden vooraleer u een tankkaart besteld. Deze kaarten maken het vaak goed met extra services of de dichtheid van het netwerk van tankstations.

De voordelen met een tankkaart lijken niet erg groot, maar een korting van enkele centen per liter is al snel een aardige korting wanneer u veel brandstof verbruikt.

Beheer wagenpark

Het grootste voordeel van een tankkaart ligt wellicht bij het beheer van uw brandstof uitgaven. Met een tankkaart houdt u zicht op zowel de betaling en facturatie als het brandstofverbruik en het aantal tankkaarten van uw wagenpark. Bovendien kan dit alles (bij de meeste aanbieders) online geraadpleegd worden.

  • Betaling en facturatie

Doorgaans kunt u online, 24/7 uw facturen raadplegen. De facturatie gebeurt periodiek, doorgaans ontvangt de werkgever om de 10 of 15 dagen een factuur met het brandstof van de periode ervoor. Er hoeft dus nooit direct betaald te worden en men kan profiteren van een uitstel van betaling.

De tankkaart is in de meeste gevallen beveiligd met een code en er kan een limiet per dag, week of maand ingesteld worden.

Daarbij wordt tevens een overzicht geleverd voor de belasting – en of btw-aangifte.

Daarnaast is de betaling met een tankkaart voor de werknemer snel, gemakkelijk en veilig.

  • Overzicht brandstofverbruik

Bij de facturatie wordt tevens een overzicht meegegeven van het brandstofverbruik van de afgelopen periode. Dit wordt doorgaans per kaart in beeld gebracht. Het is hierdoor gemakkelijk om het brandstof verbruik te analyseren.

  • Kaarten beheren

Online kan men vaak ook het aantal kaarten beheren. Er kunnen kaarten aangemaakt worden, gewijzigd en geblokkeerd.

Extra services

Naast de voordelen op het gebied van brandstofprijs en het beheer van het wagenpark bieden veel tankkaarten specifieke voordelen.

Het netwerk

De dichtheid van het netwerk van tankstations verschilt per aanbieder. Een groot netwerk kan voor sommige gebruikers bijvoorbeeld belangrijker zijn dan een extra korting op de pompprijs. Het netwerk hangt af van het type tankpas men kiest:

  • Merkgebonden tankkaart

Dit type tankkaart heeft doorgaans een redelijke dichtheid, dit hangt af van de grote van het merk.

  • Gecombineerde tankkaart

Deze tankkaart biedt doorgaans een grootnetwerk met pompstations van verschillende aanbieders.

Carwash

Sommige aanbieders van tankkaarten bieden korting op carwashservices bij de dienstdoende tankstations. De korting kan oplopen tot gemiddeld 20%. Dit kan worden op genomen in het contract. Deze extra service is ideaal voor vertegenwoordigers die goed voor de dag dienen te komen bij de klant.

Beveiliging

De meeste aanbieders van tankkaarten zorgen ook voor gepaste beveiligingsopties. Zo biedt Total bijvoorbeeld een fraudedetectie. Dagelijks worden de gedane transacties geanalyseerd en de gebruiker krijgt een waarschuwing wanneer er abnormaal gedrag wordt geconstateerd. Er worden hierbij 3 steekproeven per 24 uur gedaan.

Daarnaast worden de meeste tankkaarten beveiligd met een beveiligingscode. Vaak een 4-cijferige code die moet worden ingevoerd bij het tanken.

Ten laatste kunnen tankkaarten bij de meeste aanbieders gemakkelijk worden geblokkeerd door de werkgever via het online platform. De kaarten zijn tevens verzekerd voor diefstal en fraude. 

Internationale tankkaart

Verschillende tankkaartaanbieders bieden ook opties voor internationale tankkaarten aan. Ideaal voor internationale ondernemingen die geregeld door europa moeten reizen. Vaak is er een keuze voor een Europese kaart of een Benelux kaart. Er zijn gepaste oplossingen voor tolwegen bij inbegrepen.