OFFERTE TANKPAS VOOR BEDRIJVENVergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
OFFERTE TANKPAS VOOR BEDRIJVEN
Vergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Bespaar direct vanaf de eerste getankte liter
op je professionele reiskosten
Bespaar direct vanaf de eerste getankte literop je professionele reiskosten

Tankkaarten : Europese tankkaart

Leestijd: 1 min

Een tankkaart is de ideale manier om te besparen op brandstof. Niet alleen voor bedrijven die in Nederland actief zijn, met een Europese tankkaart kan men ook in het buitenland profiteren van scherpe brandstofprijzen.

 Europese tankkaart

Europese tankkaart: korting op brandstof

Net als een tankkaart voor Nederland kan men met een Europese tankkaart goedkoper tanken. De korting wordt op verschillende manieren gerealiseerd, afhankelijk van de aanbieder van de Europese tankkaart. Zo worden onder andere de volgende kortingsmethoden gebruikt:

Directe korting op pompprijs

Deze kortingsmethode wordt onder andere toegepast door VAB. Het is echter geen methode die door alle aanbieders wordt aangeboden.

Contractuele korting

Bij deze methode wordt er een vaststaande contractuele korting doorgevoerd, mocht de prijs aan de pomp lager zijn, dan wordt dit verschil maandelijks verrekend.

-  Weekprijs

Een vaste pompprijs kan worden gegarandeerd door het gebruik van een weekprijs, of een maandprijs.

Europese tankkaart: overige voordelen

De korting op brandstof is natuurlijk het voornaamste voordeel van een Europese tankkaart. Maar dit is niet het enige voordeel. Een brandstofpas biedt nog meer voordelen, we zetten het even op een rij.

Uitgebreid netwerk

Met een Europese tankkaart kan men rekenen op een groot internationaal netwerk van pompstations waar met korting kan worden getankt.

Oplossingen voor tol

Europese tankkaarten bieden gemakkelijke oplossingen voor het betalen van tolwegen in Europa. Sommigen bieden bovendien kortingen.

Beheer wagenpark en administratie

Net als een gewone tankkaart kan men met een Europese tankkaart ook de administratie flink vergemakkelijken. Men ontvangt één duidelijke factuur die tevens kan worden uitgesplitst per werknemer/wagen etc. Bovendien bekomt men overzichtelijke rapportages van brandstofverbruik.