OFFERTE TANKPAS VOOR BEDRIJVENVergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
OFFERTE TANKPAS VOOR BEDRIJVEN
Vergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Bespaar direct vanaf de eerste getankte liter
op je professionele reiskosten
Bespaar direct vanaf de eerste getankte literop je professionele reiskosten

Tankkaarten

Bekijk onze artikelen in Tankkaarten

Bekijk al onze artikelen in Tankkaarten

Zakelijk rijden brengt voor uw bedrijf, naast de kosten, veel rompslomp en papierwerk met zich mee. Om alle brandstofkosten van uzelf en uw medewerkers vergoed te krijgen moeten alle bonnetjes worden bewaard en moet uw administratie geregeld bijgewerkt worden. Als u uiteindelijk gaat berekenen wat het brandstofverbruik (inclusief het administreren ervan) binnen uw bedrijf kost, dan krijgt u al snel het gevoel dat dit gemakkelijker en goedkoper moet kunnen. Met het gebruiken van een tankpas kan dit!

Tankpas

De voordelen van een tankpas

De voordelen van een tankpas

Het gebruik van een tankpas heeft vele voordelen we zetten ze voor u op een rijtje:

 • Het gebruik van een tankpas scheelt u een hoop papierwerk, u heeft 1 overzichtelijke rekening
 • U kunt de factuur wekelijks of maandelijks verwerken en voldoen
 • U tankt gemiddeld goedkoper
 • U heeft een overzichtelijk inzicht in het brandstofverbruik, voor uw gehele bedrijf, maar tevens uitgesplitst per werknemer
 • De BTW op brandstof is aftrekbaar
 • Facturen zijn meestal via internet te raadplegen en te voldoen
 • Soms zijn extra services als carwash en pechhulp inbegrepen of kunnen deze toegevoegd worden
 • Sommige passen kunnen gekoppeld worden aan een boekhoudprogramma

Wat kost een tankpas?

De kosten voor een tankpas bestaan uit een vaste vergoeding per jaar en bijkomende kosten per actieve tankpas. Houd er tevens rekening mee dat bedrijven die u een tankpas verlenen een hoge borg per pas kunnen vragen. Dit omdat de brandstofkosten achteraf gefactureerd worden en het bedrijf wil op deze manier een zekerheid inbouwen dat zij wel het geld ontvangen. Als u besluit met de tankpas te stoppen, dan krijgt u deze borg terug.

Voor wie is een tankpas geschikt?

Eigenlijk is een tankpas voor iedereen geschikt. Of u nu een groot bedrijf heeft of u bent zelfstandig ondernemer. Elke onderneming met een KvK-inschrijving kan profiteren van de voordelen van een tankpas. Een tankpas zorgt ervoor dat u aanzienlijk minder administratief werk heeft. Dit zorgt ervoor dat u na enkele tankbeurten de kosten van een tankpas er al uit heeft.

Wel dient u bij de aanschaf van een tankpas rekening houden met de volgende punten:

 • Het type brandstof dat u gebruikt
 • De grootte van uw wagenpark
 • Het aantal tankstations waar u met de pas kunt betalen

Er wordt vaak een uitzondering gemaakt voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton. Voor deze voertuigen kan vaak geen tankpas worden uitgegeven.

Korting met een merkgebonden tankpas

De merkgebonden tankpas wordt tegenwoordig steeds populairder. Shell, BP, Texaco en andere merken proberen klanten aan zich te binden door een tankpas te verstreken waarmee de gebruiker een korting op de literprijs ontvangt. Dergelijke initiatieven kunnen het gebruik van een tankpas nog interessanter maken. Als klant heeft u dan tevens de mogelijkheid om een tankpas af te stellen op alleen diesel of alleen benzine, zodat uw werknemers alleen de benodigde brandstof voor één specifiek voertuig kunnen tanken.

Wie zijn de aanbieders?

Er zijn verschillende aanbieders van tankpassen die allemaal hun eigen voorwaarden en voordelen verbinden aan hun pas. Hieronder een overzicht van enkele aanbieders,

 • Merkgebonden tankpassen

Bij een benzinepomp kunt u steeds vaker een merkgebonden tankpas aanvragen. Als extra voordeel heeft u dan vaak een korting op de literprijs. Een nadeel is dat u dan alleen maar bij tankstations van het betreffende merk kunt tanken.

 • MKB Brandstof

Bij MKB Brandstof kunt u tevens een tankpas aanvragen en profiteren van een lagere literprijs per tankbeurt. U kunt bij ieder tankstation in Nederland tanken. Tevens krijgt u maandelijkse een volledig overzicht van uw tankbeurten en de bijbehorende kosten.

 • ANWB tankpas

Ook via de ANWB is het mogelijk een tankpas aan te schaffen. Met deze tankpas kunt u overal in Nederland tanken. Het is tevens mogelijk een Europadekking op uw pas aan te vragen.