Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : Uurloon schoonmaak

Leestijd: 2 min

Een bedrijfspand moet dagelijks worden schoongemaakt. Naast deze dagelijkse reiniging zijn periodieke schoonmaakwerkzaamheden en regelmatig onderhoud nodig. Voor verschillende typen schoonmaak worden verschillende prijzen gehanteerd. Deze prijzen worden veelal per uur berekend. In dit artikel wordt het gangbare uurloon voor schoonmaak besproken.

 Uurloon schoonmaak

Uurloon voor dagelijkse schoonmaak

Voor sommige vormen van schoonmaak betaalt u een uurloon, in andere gevallen betaalt u een vast bedrag of een vierkantemeterprijs. Voor de dagelijkse schoonmaak bent u per uur tussen de twintig en de veertig euro kwijt. De dagelijkse schoonmaak van kantoren  bestaat onder meer uit stofzuigen, het afstoffen van bureaus en het legen van prullenbakken.

Gevelschoonmaak

Gevelschoonmaak wordt doorgaans eens per jaar uitgevoerd. Onder gevelschoonmaak vallen het reinigen van metselwerk, het wassen van ruiten en het legen van dakgoten. U betaalt meestal geen uurloon voor de schoonmaak van gevels. Het is gebruikelijker om een servicecontract af te sluiten, waarmee u maandelijks betaalt voor een periodieke reinigingsbeurt.

Kosten voor calamiteitenschoonmaak

Bij calamiteiten kunt u onder meer denken aan brand, storm en wateroverlast. Als u te maken heeft met een calamiteit wilt u dat de schade hiervan zo gauw mogelijk wordt opgeruimd. Dit stelt u in staat om zo gauw mogelijk over te gaan tot de orde van de dag. Voor bedrijven is het van belang om de dagelijkse draad zo spoedig mogelijk weer op te pakken. Hoe sneller u uw winkel weer kunt openen of uw productieproces weer op gang kunt brengen, hoe minder inkomsten u verliest.

Het uurloon voor calamiteitenschoonmaak wordt niet vermeld op de websites van reinigingsbedrijven. De kosten hoeven voor u echter geen rol te spelen. Calamiteitenschoonmaak wordt vergoed door de opstalverzekering. Neem daarom bij een calamiteit altijd contact op met uw verzekeraar, dan wordt alles voor u geregeld.

Prijzen voor de reiniging van vloerbedekking

Een uurloon wordt voor de schoonmaak van vloerbedekking  meestal niet gehanteerd. De tarieven worden in de vorm van een vierkantemeterprijs in rekening gebracht. Dit is handig, want dan weet u van tevoren exact met welke kosten u rekening moet houden. De tarieven lopen uiteen voor verschillende reinigingsbehandelingen:

  • Linoleum sprayen: lichte schade en slijtageplekken worden weggewerkt door linoleum te sprayen. Deze behandeling kost nog geen euro per vierkante meter.
  • Linoleum strippen: op den duur zal linoleum flinke slijtageplekken en schade vertonen. De vloer hoeft dan niet te worden vervangen, maar kan worden gestript. De vloer wordt dan ontdaan van alle polymeerlagen en geseald, waarna nieuwe polymeerlagen worden aangebracht. Deze behandeling kost tussen de drie en vier euro per m².
  • Tapijt reinigen: bij tapijtreiniging worden vlekken verwijderd en wordt de vloerbedekking behandeld met een speciale tapijtbeschermer. Dit kost ongeveer twee euro per m².
  • Parket behandelen: parket moet periodiek worden geschuurd en geolied. Dit is een flinke onderhoudsklus en daar is de prijs naar. U betaalt tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter.

Als u van plan bent om uw vloerbedekking periodiek te onderhouden, heeft u bij de meeste schoonmaakbedrijven de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten.