Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : Schoonmaakbranche: een leverancier kiezen

Leestijd: 3 min

De meeste bedrijven besteden de schoonmaak van hun bedrijfspand uit, zodat ze zich op belangrijke bedrijfstaken kunnen richten. Wie op zoek is naar een goed schoonmaakbedrijf, ontdekt al snel dat er veel keuze is. Hoe maakt u de beste keuze uit al deze schoonmaakbedrijven uit de schoonmaakbranche?

 Schoonmaakbranche

Locatie van bedrijven

Het is praktisch om een bedrijf uit de schoonmaakbranche te zoeken dat in de nabije omgeving is gevestigd. Zeker als het om de dagelijkse schoonmaak gaat is dit het meest praktisch. Ook als het om periodieke onderhoudsbeurten gaat kunt u voorrijkosten besparen door met een onderneming uit de buurt in zee te gaan. Er bestaan talloze schoonmaakbedrijven, ook in uw eigen omgeving heeft u een uitgebreide keuze.

Schoonmaakbranche: dienstverlening

Veel schoonmaakbedrijven onderscheiden zich door hun dienstverlening. Dankzij extra diensten en services wordt het voor u aantrekkelijker om met deze bedrijven uit de schoonmaakbranche zaken te doen. Voorbeelden van extra dienstverlening zijn:

  • Eenmalige schoonmaakbeurt: de dagelijkse schoonmaak levert structurele kosten op. Wellicht wilt u deze kosten besparen, maar wel de mogelijkheid hebben om altijd een schoonmaakbedrijf in te kunnen schakelen. Dan is het voor u interessant om een bedrijf uit de schoonmaaksector te zoeken dat eenmalige schoonmaakbeurten aanbiedt.
  • Professionele schoonmakers: in de schoonmaakbranche werken mensen van allerlei pluimage. Sommige bedrijven huren scholieren in, maar er zijn ook bedrijven die alleen werken met ervaren schoonmakers. Doorgaans kunt u van deze laatste bedrijven meer kwaliteit verwachten.
  • Periodiek onderhoud: het is gemakkelijk om de diensten van één bedrijf te gebruiken voor alle schoonmaakwerkzaamheden. Daarom kan het interessant zijn om te kiezen voor de diensten van een bedrijf dat, naast dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden, ook periodiek onderhoud aanbiedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevelreiniging , vloerreiniging  of glasbewassing .
  • Speciale diensten: sommige bedrijven bieden extra diensten aan waar u, indien nodig, gebruik van kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van graffiti, calamiteitenschoonmaak en ongediertebestrijding.

Wat betaalt u voor de diensten van een bedrijf uit de schoonmaakbranche?

De prijzen kunnen erg uiteenlopen binnen de schoonmaakbranche. Voor de dagelijkse schoonmaak betaalt u tussen de twintig en veertig euro. Dit betekent dat u voor het ene bedrijf het dubbele betaalt van wat u voor een ander bedrijf neertelt.

Naast de kosten voor de dagelijkse schoonmaak, betaalt u voor de periodieke schoonmaak. Regelmatige onderhoudswerkzaamheden keren natuurlijk terug, daarom kunt u bij de meeste bedrijven in de schoonmaaksector een onderhoudscontract afsluiten. U betaalt dan een vast maandelijks bedrag, waarvoor periodieke schoonmaak wordt gedaan. Dit is ideaal voor diensten als gevelreiniging, glasbewassing en het onderhoud van mechanische ventilatie.

Speciale diensten zijn diensten waarvan u niet vaak gebruik hoeft te maken. U weet meestal niet van tevoren dat deze schoonmaakwerkzaamheden nodig zullen zijn en vaak zijn ze eenmalig. Dit betekent dat u te maken krijgt met eenmalige kosten. Dit is bijvoorbeeld het geval als u last krijgt van ongedierte. Ook na een calamiteit heeft u een speciale schoonmaakdienst nodig. Voor de specifieke kosten voor deze speciale diensten kunt u contact opnemen met een schoonmaakbedrijf.

De beste keuze uit bedrijven uit de schoonmaaksector maakt u door een goede afweging te maken tussen verschillende bedrijven in uw omgeving. Vraag offertes aan om de extra diensten en de kosten goed te kunnen vergelijken.