Schoonmaakdienst nodig?Ontvang gratis vergelijkende offertes!
Schoonmaakdienst nodig?
Ontvang gratis vergelijkende offertes!

Schoonmaak : Extra services schoonmaakfirma

Leestijd: 2 min

Een schoonmaakfirma biedt steeds meer aanvullende services naast de reguliere schoonmaakwerkzaamheden. Deze zogenaamde multiservices liggen vaak in het verlengde van de reguliere werkzaamheden. Voor een bedrijf kan het handig zijn om alle services met betrekking tot schoonmaak en onderhoud onder te brengen bij één bedrijf. Dat biedt overzicht en vaak kan er op deze manier ook nog eens behoorlijk op de kosten worden bespaard.

Schoonmaakfirma

Werkzaamheden schoonmaakfirma

  • Gevelonderhoud

Een schoonmaakfirma kan als extra service het onderhoud van het gebouw op zich nemen. Niet alleen met zorg voor de binnenkant, maar ook voor de buitenkant van het gebouw. Het bedrijf kan reparatiewerkzaamheden aan de gevel verrichten en bijvoorbeeld het schilderwerk op zich nemen.

  • Groenvoorziening

Heeft u veel groen rondom uw gebouw en vereist dat de nodige aandacht van een tuinman? Een schoonmaakfirma met multiservices kan deze werkzaamheden ook voor haar rekening nemen.

  • Afvalverwerking

Steeds meer schoonmaakbedrijven bieden ook afvalverwerking aan in hun dienstenpakket. Zij zorgen ervoor dat uw bedrijfsafval op vaste tijden opgehaald wordt en dragen de zorg voor de verwerking hiervan.

  • Beveiliging

Sommige bedrijven hebben al zo’n verregaande samenwerking met andere bedrijven ingevoerd dat ze als één van hun multiservices ook beveiliging aan kunnen bieden. Of het nu gaat om de inbraakveiligheid of brandveiligheid van uw gebouw, het bedrijf kan deze zorg voor u uit handen nemen.

  • Catering

Ook zijn er bedrijven die naast dienstverlening met betrekking tot schoonmaak ook de catering voor uw bedrijf kunnen verzorgen. Of het nu gaat om evenementen, het aanvullen van automaten of structurele catering voor een langere periode, beide kunt u laten verzorgen door het bedrijf.

Facilitaire bedrijven in plaats van schoonmaakfirma’s

Een bedrijf dat meerdere multiservices biedt is moeilijk nog een kuisfirma te noemen. In feite spreken we hier van een facilitair bedrijf. Eén van de diensten die het bedrijf biedt is schoonmaak, maar daarnaast heeft het bedrijf u nog vele andere services te bieden. Het inzetten van een facilitair bedrijf binnen uw organisatie kan u veel overzicht bieden. U heeft in feite één aanspreekpunt voor alle schoonmaakdiensten en u heeft een helder beeld van alle kosten, voorwaarden en werkwijzen. Daarnaast kan het onderbrengen van meerdere werkzaamheden bij één bedrijf ook nog eens kostenbesparend werken.

 Het is daarom ook verstandig om de prijzen die verschillende schoonmaakfirma’s hanteren eens goed te vergelijken. Bent u goedkoper uit als u verschillende werkzaamheden onderbrengt bij meerdere bedrijven of is het onderbrengen van alle werkzaamheden bij een facilitair bedrijf voordeliger?