Nieuwe zoekopdracht :
Wij raden u aan :

Producten en diensten

Artikel

Offertes

Een overzicht van de kosten

Een overzicht van de kosten

In deze gids zijn nu de drie mogelijkheden voor salarisadministratie belicht:

  • Interne salarisadministratie;
  • Gedeeltelijke uitbesteding van salarisadministratie;
  • Payrolling.

Iedere optie kent zijn voor- en nadelen en een juiste keuze voor uw bedrijf is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van uw bedrijf en uw eigen eisen en wensen. Een belangrijke factor in het maken van een keuze zijn de kosten. Hieronder krijgt u hier een overzicht van toegespitst op de verschillende mogelijkheden die er zijn. We gaan hierbij weer uit van een bedrijf met 50 werknemers en de kosten zijn indicatief.

 

Salarisadministratie

Omschrijving

Kosten

Interne administratie

U stelt één of meerdere mensen binnen uw bedrijf aan die de salarisadministratie voor u verzorgen.  Om een goede continuïteit van de administratie te kunnen waarborgen hebben deze werkzaamheden vaak een omvang van 1 tot 1,5 FTE (werktijdfactor). U heeft de volledige verantwoording en controle over de administratie en uw personeel.

Loonkosten: € 28.000 tot € 42.000 bruto per jaar.

 

Kosten software t.b.v. de salarisadministratie: € 1.500

Gedeeltelijke uitbesteding

U heeft nog steeds een werknemer binnen uw bedrijf die de salarisadministratie voor zijn rekening neemt, maar een deel van de werkzaamheden worden uitbesteed aan een bedrijf (administratiekantoor). U blijft verantwoordelijk voor de administratie en uw personeel.

Loonkosten: € 14.000 tot € 20.000 per jaar.

 

Kosten software / online programma: € 5.000

 

 

Payrolling

U geeft uw salarisadministratie uit handen aan een payrollbedrijf. Zij zijn niet alleen verantwoordelijk voor de afhandeling van deze administratie, maar nemen tevens op papier uw personeel in dienst. De rechtsverhouding tussen u en uw personeel wijzigt dus en het payrollbedrijf neemt de arbeidsrechtelijke risico's van u over. Wel geeft u nog iemand binnen uw bedrijf de taak de communicatie met het payrollbedrijf te verzorgen.

Loonkosten: € 4.000

 

Kosten software & consultancy: € 1.500

 

Indicatieve servicekosten payrolling: € 12.000

 

Begin met uw offerteaanvraag Salarisadministratie