Telefoonrekening: ontvang gratis tot 4 offertes
Telefoonrekening: ontvang gratis tot 4 offertes

Mobiele telefonie : GSM abonnementen vergelijken

Leestijd: 3 min

Het aanbod van providers en soorten abonnementen voor mobiele telefonie is zo enorm dat we helaas soms door de bomen het bos niet meer zien. Welke aanbieder voor uw bedrijf het interessantste is, hangt af van welke prioriteiten u stelt. Daarom vergelijken we hier hoe de grote marktspelers hun abonnementen samenstellen. Hoewel ook kleinere providers met aanlokkelijke tarieven zwaaien, laten we deze in dit artikel buiten beschouwing, omdat ze zich hoofdzakelijk tot andere doelgroepen richten.

 GSM abonnementen vergelijken

Betekent GSM-abonnementen vergelijken appels met peren vergelijken?

Wie een lijstje maakt van de belangrijkste parameters krijgt snel meer duidelijkheid en dat wordt op een aantal websites ook overzichtelijk voorgesteld. In grote lijnen komt het erop neer dat u vooral moet letten op hoeveel u en/of uw werknemers met de smartphones zullen bellen, sms’en, surfen en of dit vooral in België of ook in het buitenland zal gebeuren. De nieuwste grote troef van alle providers is dat ze u supersnel surfen beloven dankzij het 4G-netwerk. Dat klopt, maar de ene telecomaanbieder bereikt met zijn netwerk zo’n 60% van de Belgische bevolking en de andere meer dan 80%.

Hier zetten we voor u de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen de grootste providers op een rijtje.

Mobiel met Proximus Bizz

 • Op de website worden u de verschillen tussen allerlei pakketten in detail uitgelegd, voor 1 gsm of voor meerdere toestellen. De beperking zit hem vooral in het gelimiteerd bellen en de surfcapaciteit. Wie veel in het buitenland vertoeft kan kiezen uit een tarief per gebruiksdag of per maand.
 • Proximus biedt consultancy workshops met oplossingen en diensten die alle technologische aspecten toelichten voor het implementeren van een volledige samenwerkingsomgeving, met ook aandacht voor beveiliging en afstandsconferenties.
 • Bedrijven hebben toegang tot een assortiment voordelige compatibele gsm-toestellen en worden als trouwe klant beloond met speciale bonussen en punten. De klantendienst staat 24/24u en 7/7d te uwer beschikking en u krijgt uitgebreide assistentie bij het plannen van een verhuizing.

Telenet Business voor kleine en grote bedrijven

 • Telenet onderscheidt zich van andere telecomproviders met zijn Mobile Employee Plan. De werknemer kan zelf een telecompakket samenstellen en u bepaalt zelf hoeveel uw bedrijf daarin bijdraagt. Dit kan werknemers extra motiveren en u geniet een fiscaal voordeel van 100% aftrekbaarheid.
 • De robuuste infrastructuur van Telenet garandeert veiligheid en flexibiliteit om gepersonaliseerde oplossingen te bieden en groeipotentieel. U kunt altijd rekenen op de bijstand van IT-experts, goede technici en gespecialiseerde partners. Bij eventuele storing valt u terug op een parallel netwerk dankzij de combinatie van hoogwaardige glasvezel, supersnelle coax en koperdraad.

Vergelijking tussen Mobistar, Base en EDP

 • De providers geven op hun website een duidelijk abonnementen-overzicht waarbij u de combinatie maakt tussen veel of weinig bellen, sms’en en surfen, al dan niet in het buitenland.
 • Mobistar werkt voorstellen uit gebaseerd op uw beroepssector, houdt rekening met uw specifieke zakelijke behoeften en mogelijke veranderende situaties binnen uw bedrijf.
 • Mobistar zou de nummer één zijn in 4G-bereik en werkt ook met een getrouwheidsprogramma.
 • Base heeft erg concurrentiële tarieven, beweert het beste spraaknetwerk van België te hebben en gaat prat op zijn klantendienst op maat.
 • Als kleinere speler biedt EDP GSM-abonnementen aan tegen een symbolische huurprijs per maand van minder dan één euro. Daarbij geniet u van superlage gesprekskosten en voordelige bundelpakketten om te bellen, mailen en surfen in België.
 • EDP heeft zijn glasvezelnetwerk in eigen beheer en garandeert een goede dekking in Europa, de Verenigde Staten en Azië, maar niet in Zuid-Amerika.

Van opzegtermijnen of lastige overstapprocedures hoeft u niet meer wakker te liggen, want de Belgische wetgeving heeft sinds kort de regels stukken duidelijker gemaakt en versoepeld voor de consument.