Websites en WebwinkelsVergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Websites en Webwinkels
Vergelijk de aanbiedingen en vind de voordeligste optie voor jou!
Ontvang gratis meerdere offertes! Ontvang gratis meerdere offertes!

Websiteontwikkeling : Responsive website: uw website op pc, tablet en smartphone

Leestijd: 2 min

Een studie van een Amerikaanse bank heeft aangetoond dat binnen enkele jaren meer dan 50% van alle e-commerce via mobiele apparaten zal verlopen. Het is dus ontzettend belangrijk dat u een responsive website heeft. Deze website zal zich qua vorm en stijl aanpassen aan pc, tablet of smartphone.

 Responsive website

Wat is het verschil tussen een responsive website en een ‘gewone’ website?

Met een gewone website bedoelen we het type dat u te zien krijgt op uw desktop of laptop computer. Alle teksten en afbeeldingen zijn daar voor elke bezoeker duidelijk zichtbaar en leesbaar. Wie diezelfde ‘gewone’ website bezoekt vanop een kleiner mobiel toestel zoals een iPad of tablet zal merken dat de website nog maar gedeeltelijk zichtbaar is, tenzij u gaat scrollen of inzoomen. Om dat probleem op te lossen worden er vandaag responsive websites gemaakt, die een perfecte zichtbaarheid garanderen op alle pc’s en mobiele apparaten.

Dankzij nieuwe technieken van HTML (basisprogrammeertaal om webpagina’s te schrijven) en CSS3 (Cascading Style Sheets voor de lay-out en weergave van elk website-onderdeel) kan een responsive website op alle schermformaten de content optimaal weergeven.

 

Adaptive of responsive webdesign

Beide opties zijn bedoeld om de zichtbaarheid van websites op alle types pc en mobiele toestellen te optimaliseren. Bij een responsive website zorgt het Golden-Grid-systeem ervoor dat alle elementen op een vloeiende manier van formaat veranderen. Bij een adaptive website gebeurt dit in sprongen via het Frameless-Grid-systeem, maar daar kan ook de functionaliteit worden aangepast.

U kunt uw bestaande ‘gewone’ website behouden en een nieuwe, aparte mobiele website laten ontwerpen of u kan één compleet nieuwe responsive versie laten maken die overal bruikbaar is. Als u enkele vergelijkende offertes  laat maken zal u weten welke voor u de beste oplossing is.

 

Niet te onderschatten voordelen van een responsive website

  • Websitebezoekers surfen meer en meer mobiel. Een responsive website zorgt op elk toestel voor een goede en makkelijke toegankelijkheid: afbeeldingen spreken voor zich, teksten zijn goed leesbaar in een mooi lettertype, navigeren gaat vlot via een touchscreen. Zo loopt u geen bezoekers meer mis – integendeel: hun aantal zal zelfs stijgen!
  • In de nabije toekomst zullen webshops moeten inspelen op deze trend om op peil te blijven met concurrenten. Consumenten zullen niet meer alleen vanuit hun luie stoel online shoppen maar op alle mogelijke locaties. Een aantrekkelijke presentatie van uw aanbod op hun smartphone of tablet is dus erg belangrijk. Ook dan moeten consumenten snel en vlot kunnen navigeren en artikelen in hun winkelmandje leggen. Hier moet de responsive betaalpagina ervoor zorgen dat de bezoekers probleemloos de betaaltransactie kunnen uitvoeren en niet geïrriteerd afhaken met een ‘abandoned shopping cart’.

Ook op responsive websites kan een CMS (Content Management System)  toegepast worden, zodat u ook zelf van overal uw website kan beheren.