Waterkoeler Offertes: Vergelijk & Bespaar!
Waterkoeler Offertes: Vergelijk & Bespaar!
Gezond & Fris water op het werk.
Ontvang tot 4 Gratis & Vrijblijvende Offertes
Vergelijk de voorstellen & Bespaar tot 30%!
Gezond & Fris water op het werk.Ontvang tot 4 Gratis & Vrijblijvende OffertesVergelijk de voorstellen & Bespaar tot 30%!

Waterkoelers : Uw watercooler financieren

Leestijd: 2 min

Zodra u weet naar welke soort watercooler uw voorkeur gaat is het goed om te kijken naar hoe u deze gaat bemachtigen. Wat zijn de voor- en nadelen van kopen, huren en leasen? Wat is in uw situatie nu het verstandigst?

Uw watercooler financieren

Een watercooler huren

Door een watercooler te huren is er geen hoog aanschaf bedrag nodig. Er zal een laag maandelijks huur tarief worden berekend door de leverancier. Het mooie van huren is dat er een hoop services binnen het huurcontract vallen waardoor de leverancier verantwoordelijk is voor zaken als onderhoud, installatie en storingen. Door het lage huurtarief is een bedrijf ook in staat om meerdere apparaten te plaatsen op diverse locaties in het bedrijf.

Een watercooler kopen

Door een cooler aan te schaffen zal deze eigendom worden van de organisatie. Hierdoor zijn er geen maandelijkse lasten zoals huurtarieven. Wel kunnen er minimale kosten in rekening worden gebracht voor bijvoorbeeld een storingsdienst of een service contract. Het is aan te raden om te kijken of deze extra diensten wellicht intern opgepakt kunnen worden. Bedrijven met een technische dienst of een interne catering kunnen het onderhoud prima zelf regelen. Een voordeel van het eigendom is dat er altijd besloten kan worden om de apparaten te verkopen. Hierdoor zal een gedeelte van het aanschafbedrag weer terugverdiend worden.

Een watercooler leasen (huur met de mogelijkheid tot koop)

Een cooler kan ook worden geleased. Dit lijkt op huren alleen is er een mogelijkheid om de cooler te kopen. U betaald net als bij huur een vast lease bedrag per maand. Er is nu alleen wel een periode vastgesteld. Dit heet een leaseperiode en betreft vaak een termijn van 48 of 60 maanden. Na deze periode kunt u de cooler vaak voor een zeer laag bedrag kopen.

Bruikleen

Vaak worden watercoolers met flessen ook gratis in bruikleen gegeven. Dan wordt er een contract afgesloten voor een bepaald aantal flessen per maand of per jaar. Op deze manier neemt u een hoeveelheid waterflessen af waardoor de leverancier de cooler zelf vaak in bruikleen geeft. Wel kunnen er kosten worden doorberekend voor storingen en onderhoudsbeurten.

Het is ook bij een aantal leveranciers zo dat u bij de bruikleen van een cooler een all-in service contract dient af te sluiten. Hierdoor heeft u nergens omkijken naar.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om de watercooler te financieren. Laat u zich goed adviseren door de partijen waar u een offerte op gaat vragen. Op die manier komt u er het beste achter wat het verstandigst is in uw situatie.