Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : Entresolvloer: voor wie?

Leestijd: 2 min

 Binnen veel bedrijven wordt gebruikt gemaakt van een entresolvloer. Maar wat is een entresolvloer nu eigenlijk en binnen welke sectoren wordt deze gebruikt? Hoe gemakkelijk of moeilijk is de installatie ervan en wat zijn de kosten?

Wat is een entresolvloer?

Een entresolvloer is een zelfdragende constructie die bedoeld is om extra ruimte te creëren binnen uw bestaande bedrijfsruimte. Als het ware legt u er een extra verdieping mee aan binnen de beschikbare ruimte. Hiermee gebruikt u uw vloeroppervlakte maximaal en kunt u bijvoorbeeld extra goederen opslaan of een extra werkruimte creëren. Vooral bij bedrijfsruimtes die erg hoog zijn en waarbij deze hoogte eigenlijk niet wordt benut is dit een ideale oplossing.

Voor wie is een entresolvloer geschikt?

Eigenlijk is een dergelijke vloer geschikt voor ieder bedrijf dat extra werk- of opslagruimte kan gebruiken en een bedrijfsruimte heeft die hoog genoeg is. Een entresolvloer kent vele toepassingen en wordt binnen vele sectoren gebruikt. Alle bedrijven die vloeroppervlak tekort komen, maar wel extra hoogte in hun ruimte over hebben, hebben baat bij een dergelijke vloer. Op deze manier kan gemakkelijk extra magazijnruimte worden aangelegd of er kan extra kantoorruimte worden bewerkstelligd.

Voordelen van een entresolvloer

Een entresolvloer heeft enkele duidelijke voordelen, waar ieder bedrijf van zou kunnen profiteren. Deze voordelen zijn onder andere:

  • Kostenbesparing. Als u extra bedrijfsruimte nodig heeft dan is een dergelijke oplossing veel goedkoper dan het huren, kopen of laten bouwen van extra bedrijfsruimte. In plaats van het oppervlak van uw totale bedrijfsruimte te vergroten creëert u een oplossing binnen de beschikbare ruimte en dit scheelt aanzienlijk in de kosten.
  • Efficiëntie. U benut uw bedrijfsruimte maximaal en krijgt op die manier een efficiëntere bedrijfsvoering. De huidige omstandigheden vragen om slimme oplossingen en een entresolvloer is daar een van.

Belangrijk bij een entresolvloer

Er zijn enkele veiligheidsregels die in acht genomen moeten worden bij een entresol. Zo is het belangrijk dat u niet zelf de constructie van de vloer voor uw rekening neemt. Bij het opbouwen en installeren van een dergelijke vloer komt een stukje specialisme kijken. Laat dit dus ook doen door mensen die er verstand van hebben.

Daarnaast is het belangrijk dat u geen zware goederen plaatst op de vloer, aangezien deze een beperkt dragend vermogen heeft. Plaats bijvoorbeeld dus geen palletstellingen op de vloer, aangezien de vloer het gewicht hiervan en de goederen die er op geplaatst worden niet zal kunnen dragen.

Tenslotte is het belangrijk dat u enkele veiligheidsregels in acht neemt. Monitor goed welke werkzaamheden u uitvoert op de entresol en kijk dan ook welke activiteiten er onder de vloer plaats vinden. Dit om nare ongelukken te voorkomen.

De kosten van een entresolvloer

Als u uw bedrijfsruimte graag uit wilt breiden dan is een entresolvloer een oplossing waarbij de baten opwegen tegen de kosten. Toch is het wel belangrijk om te weten wat deze kosten ongeveer zijn. De prijs ligt gemiddeld op zo'n € 75 tot iets boven de € 100 per vierkante meter vloer. Prijzen variëren uiteraard per merk, constructie en bedrijf.