Magazijninrichting & Magazijnstellingen:Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!
Magazijninrichting & Magazijnstellingen:
Ontvang gratis tot 4 offertes binnen 48 uur!

Magazijninrichting : Entresolvloer prijzen

Leestijd: 3 min

Een entresolvloer kan een uitstekende oplossing bieden voor uw bedrijf. U creëert er extra ruimte mee binnen de beschikbare ruimte binnen uw bedrijf. Hierdoor gebruikt u uw bedrijfsruimte zo efficiënt mogelijk en bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u uw bedrijfsruimte in de breedte uit zou breiden. Maar wat zijn nu de exacte prijzen van een entresolvloer? Zijn er ook grote verschillen in prijs? En, zo ja, waar zijn deze prijsverschillen dan precies op gebaseerd?

Wat zijn gangbare entresolvloer prijzen?

Een entresolvloer is al aan te schaffen voor een prijs van rond de € 75 per vierkante meter vloer. We spreken dan van een goedkope oplossing. Gemiddeld liggen de prijzen van entresolvloeren zo rond de € 100. Met een prijs zo tussen de € 75 en € 110 euro per vierkante meter betaalt u dus een redelijke en gangbare prijs. Hierbij is het wel van belang om te kijken wat er precies bij de prijs inbegrepen is. Een goedkope vloer kan anders ineens een hele dure vloer blijken te zijn en een vloer die in eerste instantie vrij prijzig leek is misschien nog niet eens zo gek als er bepaalde zaken bij de prijs inbegrepen zitten.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs van entresolvloeren?

Eigenlijk is het lastig een vaste prijsindicatie van een entresolvloer te geven, zonder te weten welke materialen worden toegepast en hoe de constructie uitgevoerd wordt. Er zijn dus bepaalde factoren die van invloed zijn op de prijs. Dit zijn onder andere:

  • De vloerdelen. In de meeste gevallen wordt er bij entresolvloeren gebruik gemaakt van spaanplaat vloerdelen, maar hier kan van afgeweken worden. Uiteraard is dit van invloed op de prijs. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het plaatsen van een stalen rooster als vloerdeel. Hierdoor heeft de ruimte onder de vloer een betere lichtinval.
  • Inclusief of exclusief montage. Het is verstandig om van te voren goed te informeren of de prijs per vierkante meter inclusief of exclusief montage is. U kunt anders geen realistische prijsvergelijking maken. Een geoffreerde prijs kan in eerste instantie gunstig lijken, maar als u daarnaast de montagekosten nog moet betalen kan de prijs nog wel eens flink hoog uitvallen.
  • Accessoires en kleuren. Een entresolvloer is in verschillende kleuren verkrijgbaar. De door u gewenste kleur kan van invloed zijn op de prijs. Ook de aanschaf of constructie van extra accessoires kunnen zorgen voor hogere kosten.
  • Montage en constructie. De prijs van uw entresolvloer is tevens afhankelijk van de montage en constructie. Als de vloer gemakkelijk geplaatst kan worden dan zal dit schelen in de kosten. Gaat het om een ingewikkelde constructie, dan zal de prijs hoger liggen.

Hoe krijgt u de beste entresolvloer prijzen?

Ga bij de aanschaf van een entresolvloer niet over één nacht ijs. Vraag bij verschillende leveranciers een offerte aan zodat u op uw gemak de verschillende entresolvloer prijzen kunt vergelijken. Dit geeft u inzicht in de kosten en de prijsverschillen die er tussen bepaalde leveranciers zijn. U kunt dan een bewuste keuze maken.