KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Pinautomaat kopen of huren?

Leestijd: 2 min

De laatste jaren is het betalingsverkeer binnen bedrijven nogal veranderd. Mensen betalen steeds vaker door te pinnen en hebben steeds minder contact geld op zak. Als bedrijf moet u hierop inspelen, anders loopt u inkomsten mis. Zelfs op markten en braderieën gaat de klant er tegenwoordig vanuit dat er een pinautomaat aanwezig is. Maar wat is in uw geval de beste oplossing? Is het voordeliger om een pinautomaat te kopen of om er één te huren? En wat zijn de voordelen en nadelen van beide opties?

Pinautomaat kopen

De voordelen en nadelen van een pinautomaat kopen

Afgezien van het feit of een pinautomaat binnen uw budget past is het grote voordeel van een pinautomaat natuurlijk dat u een extra service aan uw klanten kunt bieden. Maar een pinautomaat kopen heeft als nadeel dat de kostprijs behoorlijk hoog kan zijn. Het is daarom ook belangrijk dat u uzelf enkele heldere vragen stelt:

  • Heb ik voor langere tijd een pinautomaat nodig of is het een tijdelijke oplossing?
  • Passen de kosten van een pinautomaat  wel binnen mijn budget?
  • Wat zijn de bijkomende kosten van een pinautomaat?

Met de antwoorden op deze vragen kunt u een weloverwogen beslissing maken of een pinautomaat kopen een goede optie voor u is. Als u structureel een pinautomaat nodig heeft binnen uw bedrijf dan kan het verstandig zijn om een pinautomaat te kopen, aangezien het huren van een dergelijk apparaat op termijn meer kosten met zich meebrengt.

Als de uitgave voor een pinautomaat echter te zwaar op uw begroting drukt, dan kunt u beter voor een oplossing als huur of lease kiezen. Verkijk u daarnaast niet op de extra kosten die een pinautomaat met zich meebrengt. Zo kunnen er extra kosten zijn voor software of een koppeling met uw kassasysteem. Ook wordt er een bepaald bedrag aan transactiekosten in rekening gebracht bij iedere betaling via de pinautomaat. De tarieven per bank of betaalservice verschillen hierbij, dus zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van alle kosten.

De voordelen en nadelen van een pinautomaat huren

Een pinautomaat huren heeft als voordeel dat u geen investering hoeft te doen. Dat kan beter bij uw financiële situatie passen en biedt dan een goede uitkomst. Ook is het handiger om een pinautomaat te huren dan een pinautomaat te kopen als u een tijdelijke oplossing nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld de volgende situaties betreffen:

  • u staat op een beurs of een markt en wilt pinbetalingen mogelijk maken;
  • u wilt per maand precies in kaart hebben wat u kwijt bent aan uw pinautomaat.

Een pinautomaat kopen of huren: de prijzen

Een pinautomaat huren kan vanaf zo'n 25 euro per maand. Gaat u een pinautomaat kopen? Dan bent u minimaal zo rond de 400 á 500 euro kwijt. Weeg dus goed de prijzen en de voordelen en nadelen tegen elkaar af, zodat u een bewuste keuze kunt maken. Voor een structurele oplossing is een pinautomaat kopen de beste optie, voor een tijdelijke oplossing is een pinautomaat huren geschikter.