KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Kassa huren of kopen?

Leestijd: 3 min

Als u binnen uw bedrijf te maken heeft met betalingen, dan kan het zijn dat u één of meerdere kassa's benodigd bent. Tegenwoordig zijn er zeer geavanceerde kassasystemen die werken met scanbare codes en die een uitgebreid scala aan functies bieden. Aan dergelijke systemen hangt echter ook een prijskaartje, dus wat is in uw situatie nu het beste: een kassa kopen of een kassa huren?

Kassa Huren

De voordelen en nadelen van een kassa kopen

Het overduidelijke voordeel van een kassa kopen boven een kassa huren is dat de kassa ook daadwerkelijk uw eigendom wordt. Daar kan ook direct een nadeel in schuilen, want als er iets aan de hand is met de kassa dan draait u in veel gevallen ook zelf op voor de kosten die aan een eventuele reparatie verbonden zijn. U kunt hier vaak echter ook weer een abonnement of een servicecontract voor afsluiten. Ook dit levert echter wel een terugkerende kostenpost op. Houd er bij de aankoop van een kassa rekening mee dat er meer kosten bij komen kijken dan de kosten voor de kassa alleen. Andere mogelijke bijkomende kosten zijn:

  • aanschafkosten voor een softwarepakket waarop de kassa draait;
  • synchronisatie met uw bedrijfsnetwerk of met een computer.

Het al dan niet kopen van een kassa is ook afhankelijk van uw budget. Een simpel systeem zal tussen de 200 en 300 euro kosten, maar een uitgebreid kassasysteem kent vaak wel een prijskaartje dat boven de 2000 euro uitkomt. Als de prijs van de kassa  al zwaar op uw beschikbare budget drukt en u heeft daarnaast ook nog de bijkomende kosten die hierboven vermeld staan, dan kan het verstandiger zijn om een kassa te huren. Een kassa kopen kan echter wel een goede investering op de langere termijn zijn.

De voordelen en nadelen van een kassa huren

Net zo evident als het voordeel van een kassa kopen is dat de kassa uw eigendom wordt, is dat dit uiteraard niet het geval is bij een kassa huren. Maar in sommige gevallen heeft u misschien ook helemaal geen behoefte aan een kassa voor langere tijd. Een kassa huren kan bijvoorbeeld een ideale oplossing bieden als u bijvoorbeeld:

  • op een beurs staat en een tijdelijk kassasysteem nodig heeft;
  • het tijdelijk drukker heeft waardoor u een extra kassa benodigd bent.

Een kassa huren is dus vooral een ideale oplossing als u de kassa voor een kortere periode nodig heeft. Het voordeel is vaak ook dat de huur inclusief alle bijkomende zaken is. Geavanceerde opties en software worden doorgaans bijgeleverd, waardoor u direct de beschikking heeft over een kant-en-klaar systeem. Als u voor langere tijd een kassa nodig heeft kunt u beter denken aan een oplossing als een kassa kopen of een kassasysteem leasen.

Een oplossing op maat

De beslissing om een kassa te kopen of een kassa te huren hangt dus geheel af van de situatie waarin u zich bevindt. Kies altijd voor de oplossing die het beste bij uw bedrijf past en maak hierin dus een bewuste keuze. U kunt uw keuze gemakkelijker maken door de offertes van verschillende leveranciers  te vergelijken.