KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Kassasysteem voor winkel

Leestijd: 2 min

Nagenoeg iedere winkel heeft wel een kassa, maar er zijn grote verschillen tussen verschillende kassasystemen in deze winkels. Het kassasysteem dat een winkel gebruikt is geheel afhankelijk van de bedrijfsvoering en de eisen en wensen die dit met zich meebrengt. Het kassasysteem wordt op de bedrijfsvoering afgestemd.

Kassasysteem voor winkel

Hoe uitgebreid moet een kassasysteem voor een winkel zijn?

De complexiteit van een kassasysteem verschilt natuurlijk per winkel. Hoe simpel afrekenen echter ook lijkt, er komt behoorlijk wat bij kijken. Hieronder enkele functionaliteiten waar een doorsnee kassasysteem in een winkel mee te maken heeft:

  • verschillende betaalwijzen accepteren;
  • verschillende btw-tarieven verwerken;
  • kortingen en actieprijzen verwerken;
  • uitgifte van een bon of factuur;
  • koppeling met een betaalterminal ;
  • een bon in de wacht zetten;
  • een aankoop op rekening zetten;
  • voorraadbeheer;
  • klantenregistratie.

Naast de bovengenoemde functionaliteit zijn er nog tal van andere eisen en wensen te bedenken die een winkel stelt aan een kassasysteem. Met de technologie van vandaag de dag is een kassasysteem van een winkel dan ook in hoge mate af te stemmen op deze eisen en wensen.

Kassasysteem winkel: de software maakt het verschil

Houdt duizend verschillende eisen en wensen van winkels dan ook in dat er evenzoveel verschillende kassa's zijn? Nee, dat is niet het geval. In de basis zijn veel kassasystemen gelijk en zal er vaak gebruik gemaakt worden van een soortgelijk apparaat. De functionaliteiten die een kassa heeft worden tegenwoordig echter in grote mate bepaald door de software waarop de systemen draaien. Door toevoeging van bepaalde softwaremodules is de functionaliteit van een kassasysteem gemakkelijk uit te breiden en aan te passen. Met deze software kan iedere winkel een oplossing op maat creëren. Zo kunnen twee kassa's van verschillende winkels er op het oog hetzelfde uitzien, maar kunnen ze geheel uiteenlopende mogelijkheden hebben.

Verschillende branches, verschillende systemen

Een kassasysteem van een winkel wordt, zoals aangegeven, afgestemd op het type winkel. Waar de ene winkel behoefte aan heeft, kan geheel nutteloos zijn voor een ander bedrijf. Zo heeft een kledingwinkel bijvoorbeeld behoefte aan een kassasysteem waarbij er een koppeling is tussen verkoop en voorraad. Vaak niet alleen met betrekking tot één winkel, maar bijvoorbeeld ook gericht op meerdere filialen en een gekoppelde webwinkel. Dit zijn functionaliteiten waar een horecaonderneming minder of totaal geen behoefte aan zal hebben. Zo zijn er nog talloze andere verschillen tussen winkels aan te geven.

Nieuwe ontwikkelingen bij kassasystemen in een winkel

Kassasystemen ontwikkelen zich in een rap tempo. De wensen van de klant worden steeds uitgebreider en winkels proberen zoveel mogelijk aan deze wensen te voldoen. Klanten willen graag zoveel mogelijk inzicht in hun aankopen. Veel kassasystemen worden tegenwoordig voorzien van een display waarop de klant mee kan kijken bij het afrekenen. Zo heeft de klant direct inzicht in de prijzen van de artikelen en het totaalbedrag. Tevens geeft u dit als retailer de mogelijkheid tot narrowcasting. Tijdens het afrekenen kunnen er producten en teksten op het display worden getoond die aanzetten tot de aanschaf van producten die aansluiten bij het koopgedrag van de klant.