KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
KASSASYSTEEM: VERGELIJK TOT 4 OFFERTES!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:
Kom direct in contact met 4 leveranciers!
Vergelijken was nog nooit zo makkelijk:Kom direct in contact met 4 leveranciers!

Kassa-systemen : Kassa software

Leestijd: 3 min

Kassa's worden steeds meer ondersteund door software. Eigenlijk is wel te stellen dat bij een kassasysteem niet het apparaat zelf het belangrijkste onderdeel is, maar de kassa software waarop het systeem draait. De software bepaalt namelijk de functionaliteiten van de kassa. Tevens kunnen deze functionaliteiten gemakkelijk aangepast of uitgebreid worden met kassa software.

Kassa software

Kassa software voor verschillende sectoren

Tegenwoordig vormt een computer de basis voor een kassa. Na installatie van de juiste software is deze computer echter ineens omgebouwd tot een uitgebreid systeem, geheel afgestemd op de behoeften van de betreffende sector of winkel. Zo is er dus voor iedere branche een geschikt kassasysteem te creëren. Er is een ruime keuze in softwarepakketten, bijvoorbeeld om een oplossing op maat te creëren voor:

  • de detailhandel ;
  • de horeca;
  • een schoonheidssalon of kapsalon;
  • een garage;
  • een telecomwinkel;

Zo zal er bijvoorbeeld bij een telecomwinkel en een garage de behoefte zijn om een klantenregistratie mogelijk te maken binnen het systeem. Binnen de horeca of bijvoorbeeld bij een kapsalon zal hier veel minder of helemaal niet de behoefte aan zijn. Met de juiste software is er gemakkelijk in te springen op dit verschil in wensen.

Kassa software en computersystemen

Sommige software, vooral de uitgebreidere, eist veel van het computersysteem waarop het draait. Soms worden er verschillende registraties tegelijk uitgevoerd en zijn er meerdere bewerkingen tegelijkertijd actief. Deze software zal dan moeten draaien op een computer die hier krachtig genoeg voor is. Daarnaast moet de software compatibel zijn met het besturingssysteem van de computer van de winkel.

De meeste computers draaien op Windows en dus zijn de meeste softwarepakketten hier ook op afgestemd. Het kan echter zo zijn dat uw computer op een ander systeem draait en dat de software die u op het oog heeft hier niet op kan draaien. Het is dan zaak de juiste software te vinden of een oplossing op maat te laten creëren door een specialist.

Kassa software: simpel of uitgebreid

Hoe uitgebreid kassa software is maakt eigenlijk niet uit. Het gaat vooral om het gebruikersgemak van de software. Een kassasysteem moet zo ingericht zijn dat iemand die geen verstand van computers heeft de kassa kan bedienen. De software zal hier dus op gericht moeten zijn.

Wat zijn de kosten?

Wat de exacte kosten van bepaalde kassa software zijn is lastig aan te geven, omdat dit van verschillende factoren afhankelijk is. Ten eerste dient u bij de aanschaf van een kassasysteem eerst goed te kijken of de prijs inclusief alle benodigde software is.

Een kassasysteem kan in beginsel redelijk geprijsd lijken. Als echter al snel blijkt dat het systeem niet de gewenste functionaliteiten heeft dan is de aanschaf van kassa software nodig zijn. Alles bij elkaar opgeteld kan de prijs dan een stuk hoger uitvallen.

De prijzen van kassa software lopen daarnaast behoorlijk uiteen. Zo is er al een softwarepakket aan te schaffen beneden de 100 euro, maar zijn er ook oplossingen op maat die enkele duizenden euro's kosten. Kijk goed naar wat u nodig heeft en welke software het beste bij u bedrijf past. Maak zo een weloverwogen keuze .